Οι πιο αδυσώπητοι κινηματογραφικοί bullies

johnny-lawrence
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το σινεμά είναι το μόνο μέρος όπου μπορούμε να εκθειάσουμε τους bullies. Πολλοί ηθοποιοί έγιναν γνωστοί κάνοντας… δύσκολη τη ζωή των συμπρωταγωνιστών τους. Ποιοι ήταν οι πιο σαδιστές από αυτούς;

Johnny Lawrence – The Karate Kid
Και εγένετο bully. Ο Johnny Lawrence είναι η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για bully στο σινεμά, και όχι άδικα. Η επιτυχία του Karate Kid οφείλεται κατά πολύ σε αυτόν αφού αποτέλεσε ένα ισχυρό αντίβαρο στον Daniel LaRusso. Στο τέλος της ταινίας, ο LaRusso είναι ο θριαμβευτής, αλλά μέχρι τότε ο Lawrence φροντίζει να τον ξεφτιλίζει με κάθε τρόπο.

Regina George – Mean Girls

Διαφέρει από τους υπόλοιπους bullies της λίστας ως προς το ότι δε χρησιμοποιεί σωματική βία, αλλά είναι τόσο σκληρή στο λεκτικό επίπεδο που αυτό αρκεί. Η Regina είναι η επικεφαλής της ομάδας των «Πλαστικών» και έχει σκοπό να διαλύσει ψυχολογικά όσους δεν ταιριάζουν με την αισθητική της.

Κακολογεί πίσω από την πλάτη όλων, ξεκινά άσχημες φήμες για τους πάντες, μαχαιρώνει πισώπλατα και είναι έτοιμη για ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε να πετύχει τους σκοπούς της. Κάτι κατάλαβε από όλα αυτά η Lindsay Lohan.

Biff Tannen – Back to the Future
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανίατη περίπτωση αφού δεν αρέσκεται στο να είναι bully μόνο στο παρόν αλλά συνεχίζει στο ίδιο βιολί τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον. Ο Biff Tannen ξοδεύει τρεις ολόκληρες ταινίες προσπαθώντας να υποβιβάσει όποιον βρίσκεται γύρω του και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του απόλυτου bully που έχει εμφανιστεί στο σινεμά.

Fred O’Banion – Dazed and Confused
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε πρωτοετή. Ο Fred O’Banion είναι ακριβώς το είδος τελειόφοιτου που νιώθει σημαντικός τρομοκρατώντας μικρότερούς του και δεν έχει πρόβλημα ακόμη και να τους χτυπήσει με ένα ξύλινο κουπί που έχει συνέχεια πάνω του. Στο τέλος βρίσκει το δάσκαλό του αν και η πορεία του τον καθιστά «αξιότιμο» μέλος της λίστας.

Buzz McCallister – Home Alone

Με τέτοιον αδερφό, καταλαβαίνουμε πλήρως τη χαρά του Kevin όταν έμεινε μόνος στο σπίτι. Ο Buzz περνά τον ελεύθερο χρόνο του απλά πειράζοντας τον μικρό του αδερφό και δεν τον απασχολεί αν μερικές φορές ξεπερνά τα όρια.

Τον βλέπουμε στην αρχή και στο τέλος των ταινιών «Home Alone» και είναι πάλι ανυπόφορος, πόσο μάλλον να τον ζεις καθημερινά στο ίδιο σου το σπίτι.

Γιάννης Μόσχος