Όταν o θαυμασμός γίνεται παρενόχληση

taxi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το αυτόγραφο να το δεχτώ. Άντε και την κοινή φωτογραφία. Στην έσχατη περίπτωση, την αφίσα κολλημένη στον τοίχο (τύπου κοριτσάκι των 90s).

Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι ηθοποιοί είναι απλοί άνθρωποι και έχουν προσωπική ζωή. Η αγγλική γλώσσα έχει την υπέροχη λέξη «stalker» για να περιγράψει τον φαν αυτόν που κυνηγά ή καταδιώκει ύπουλα έναν άνθρωπο.

Ο Alec Baldwin χρειάστηκε να πάει δικαστικά για να πειστεί η Genevieve Sabourin ότι δεν έχουν σχέση. Η ποινή της ήταν 210 μέρες φυλάκιση, η δίκη κράτησε 3 μέρες και αυτή επέμενε ότι μετά από μία σεξουαλική συνεύρεση με τον διάσημο ηθοποιό, αυτός της υποσχέθηκε ότι κάθε πρωί για πάντα θα της φτιάχνει ομελέτα. Στη φυλακή πάντως δεν της ετοίμαζε πρωινό.

Η Ellen Page από την  άλλη δεχόταν διαδικτυακές απειλές από τον Joshua Michael Myers. Η τακτική του ήταν να ποστάρει στο twitter ατάκες του στιλ «Θα σκοτώσω την Ellen Page. Είναι νεκρή» και άλλες τέτοιες τρομακτικές για την ηθοποιό, ενέργειες. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν αυτός να υποχρεωθεί να μην έρθει σε επαφή με όποιον τρόπο με την ηθοποιό για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ένας άντρας στο Οχάιο είχε εμμονή με τη Gwyneth Paltrow. Απορώ γιατί αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Μάλιστα της έστελνε σεξουαλικά «αντικείμενα» ενώ επιχείρησε 2 φορές να επισκεφτεί το σπίτι των γονιών της για να τη δει στα κλεφτά. Το FBI επενέβη, του είπε να σταματήσει και αυτός άλλαξε τροπάριο. Πλέον στέλνει λουλούδια, γλυκά και πίτσα.

Ο Jack Jordan καταδικάστηκε το 2008 γιατί παρενοχλούσε την Uma Thurman. Αλλά ακόμα και οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν ικανοί να τον σταματήσουν. Επέμεινε να της τηλεφωνεί και είπε και σε έναν βοηθό της ότι πρέπει να την παντρευτεί. Έχει ένα ζήτημα με την άρνηση νομίζω.

Ένας άλλος ειδικός στην ….παρενόχληση διασήμων, ο Richard Franco έμεινε 386 μέρες πίσω από τα κάγκελα για χάρη της Halle Berry. Επιπλέον, κέρδισε και 5 χρόνια επιτήρηση επειδή είχε προσπαθήσει να παραβιάσει το σπίτι της 3 φορές. Extra info: η Halle Berry είχε θέματα και με τον stalker της Madonna, Robert Dewey Hoskins.

Η Livia Bistriceanu λατρεύει τον Leonardo DiCaprio. Του στέλνει mail και προσπαθεί κατά καιρούς να τον συναντήσει. Η εμμονή της είναι τέτοια που ο ηθοποιός έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του «Φοβάμαι την κυρία Bistriceanu και αισθάνομαι ότι η προσωπική μου ασφάλεια και η ασφάλεια των ανθρώπων γύρω μου, βρίσκονται σε κίνδυνο».

Η Mila Kunis από την άλλη χρειάστηκε να κρυφτεί στο αυτοκίνητό της για αρκετή ώρα, όταν ο επίμονος Stuart Dunn προσπάθησε για πολλοστή φορά να τη προσεγγίσει, παρά τη θέλησή της.

Ο ίδιος επιχείρησε να μπει και σπίτι της ενώ ακόμα και όταν του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, αυτός συνέχισε ακάθεκτος να εμφανίζεται μπροστά της,

Ο πιο επίμονος όμως από όλους ήταν μάλλον αυτός της Sandra Bullock. Το όνομά του είναι Thomas James Weldon και του είχαν γίνει αρκετές προειδοποιήσεις να σταματήσει να την παρενοχλεί. Αλλά μάταια.

Για πάρα πολλά χρόνια, ο Weldon την καταδίωκε μέχρι που κλείστηκε σε ένα ψυχιατρείο. Όμως, η ιστορία δεν τελείωσε εκεί, αφού ακόμα και όταν βγήκε από το ίδρυμα συνέχισε να την κυνηγά.

Αλλά τον τίτλο της πιο διάσημης παρενόχλησης, τον κατέχει άνετα ο John Hinckley Jr. Ο τύπος αυτός επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ronald Reagan για να εντυπωσιάσει την Jodie Foster.

Αφού είδε τον «Ταξιτζή» όπου πρωταγωνιστούσε η Foster, ο Hinckley μετακόμισε κοντά στο πανεπιστήμιο του Yale όπου σπούδαζε η ηθοποιός. Αρχικά επιχείρησε να της στείλει ποιήματα. Τζίφος.

Μετά έβαλε τα μεγάλα μέσα και πυροβόλησε 6 φορές τον Reagan το 1981 λέγοντας ότι «η πράξη του ήταν μία από τις σπουδαιότερες ενδείξεις αγάπης στην παγκόσμια ιστορία». Σοκαριστικό.