5 άλμπουμ που απογοήτευσαν...

duffy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, πόσο μάλλον στη μουσική βιομηχανία. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αστέρων που ενώ βρίσκονταν στα ουράνια, είδαν τα albums τους να βρίσκονται στα έγκατα των billboards και τη δημοτικότητά τους να κάνει ελεύθερη πτώση.

1. Duffy - Endlessly

Τι καινούργια Dusty Springfield την ανεβάζανε, τι τη διάδοχο της Amy Winehouse την κατεβάζανε, τελικά η Ουαλή πανέμορφη τραγουδίστρια δεν εξαργύρωσε την επιτυχία του “Rockferry” του 2008. Το δεύτερο της album, παρότι αναμενόταν να σαρώσει, δεν ενθουσίασε κανέναν και ξεχάστηκε γρήγορα.

2. Kaiser Chiefs - The Future Is Medieval

Για το τέταρτο τους album, οι συμπαθείς μας Βρετανοί, επέλεξαν να παίξουν με τεχνικές marketing, αφήνοντας το κοινό να αποφασίσει το tracklisting και το εξώφυλλο.  Η δημοσιότητα που δόθηκε στην D.I.Y. φιλοσοφία, επισκίασε τα τραγούδια του album, και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε τελικά για την κυκλοφορία του.

3. Britney Spears - Britney Jeans

To θυμάστε αυτό το LP από την κάποτε super star της pop; Ούτε κι εμείς, κι ας κυκλοφόρησε πέρυσι. Ενδεικτικά κατάφερε να φτάσει μόλις μέχρι το νούμερο 34 των Βρετανικών charts, και έτσι η Brit κατέγραψε τις πιο χαμηλές πωλήσεις στην καριέρα της.

4. Freddie Mercury - Mr. Bad Guy

Ο τραγουδιστής των Queen άφησε για λίγο το συγκρότημα του και αποφάσισε το 1985 να κυκλοφορήσει ένα solo album, δείχνοντας έτσι τις επιρροές του από new wave και disco. Αν κρίνουμε από τις πωλήσεις φαίνεται ότι κανένας δεν έπιασε το όραμά του.

5. Metallica & Lou Reed - Lulu

Παρά την συνεργασία μεγατόνων, έλαβε διφορούμενες κριτικές, με άλλους να το αποκαλούν έναν μουσικό θρίαμβο και άλλους να το θεωρούν μια παταγώδη αποτυχία. Το σίγουρο είναι ότι ξεχάστηκε πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη του.

Ροζίνα Αράπη