5 δροσιστικά cocktails με ρούμι

pina-colada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το ρούμι είναι ένα ποτό που έχει συσχετιστεί με τροπικές παραλίες και έτσι, βάζοντάς το στη ζωή μας νιώθουμε ότι παίρνουμε και εμείς λίγη από την αύρα τους. Τα cocktails με ρούμι κυριαρχούν το καλοκαίρι και το clickatlife.gr σας προτείνει 5 από τα πιο δροσιστικά για τις καλοκαιρινές νύχτες μας…

Pina Colada

Η Pina Colada συναντάται σε πολλές παραλλαγές. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα cocktail που δοξάζει τη γεύση της καρύδας. Είναι όσο πιο τροπικό μπορεί να γίνει ένα ποτό και παραμένει και φέτος στις πρώτες επιλογές.
Τι θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, μισό φλιτζάνι ρούμι, 4 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη και μερικά παγάκια.
Σε ένα μπλέντερ αναμίξτε το γάλα καρύδας, τον χυμό ανανά, το ρούμι, τη ζάχαρη και τον πάγο κι ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και λείο. Μετά μοιράστε το σε ποτήρια και σερβίρετε αμέσως σε ένα χρωματιστό ντεκόρ ή ακόμα καλύτερα, μέσα σε μια πραγματική καρύδα.

Mojito

Τίποτα δε φτάνει ένα mojito σε επίπεδο δροσιάς και φρεσκάδας. Η «ναυαρχίδα των καλοκαιρινών cocktails» έχει ταυτιστεί σε απόλυτο βαθμό, με την πιο ζεστή εποχή του χρόνου και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά πιο εύκολο cocktail απ’ ό,τι νομίζατε.
Τι θα χρειαστείτε: μερικά φύλλα δυόσμου, 4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη, 1 lime, κομμένο σε 6 φέτες, 50 γραμμάρια ρούμι, παγάκια και μισό φλιτζάνι ανθρακούχο νερό.
Βάλτε μερικά από τα φύλλα δυόσμου μαζί με τη ζάχαρη σε κάθε ένα από τα 2 γυάλινα ποτήρια. Ανακατέψτε δυνατά τη ζάχαρη και τον δυόσμο, αφού πρώτα πιέσετε το δυόσμο με ένα κουτάλι. Προσθέστε 3 φέτες lime σε κάθε ποτήρι και ανακατέψτε έντονα για να απελευθερωθεί ο χυμός του lime. Γεμίστε τα ποτήρια με παγάκια και μέχρι την κορυφή με ανθρακούχο νερό. Ανακατέψτε καλά και είστε έτοιμοι.

Mai Tai

Δύο είδη ρούμι συνδυάζονται με χυμό ανανά και πορτοκάλι και φέρνουν τις εξωτικές παραλίες με πράσινα νερά και αμέτρητους φοίνικες στο ποτήρι σας.
Τι θα χρειαστείτε: 50 γραμμάρια λευκό ρούμι, 50 γραμμάρια μαύρο ρούμι, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι, 2 κουταλιές χυμό lime, 60 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και παγάκια.
Σε ένα μίξερ γεμάτο με πάγο αναμιγνύουμε το λευκό και το μαύρο ρούμι, το σιρόπι, το χυμό lime και το πορτοκάλι. Ανακινήστε έντονα και σερβίρετε σε ποτήρι γεμάτο πάγο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό ανανά για έξτρα άρωμα.

Strawberry Daiquiri

Τι καλύτερο από ένα παγωμένο daiquiri; Μα φυσικά, ένα παγωμένο daiquiri με γεύση φράουλας. Παραμένει δικαίως στην κορυφή των καλοκαιρινών cocktails προσφέροντας μια ξεχωριστή νότα στο καλοκαίρι μας.
Τι θα χρειαστείτε: Μισό φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, 120 γραμμάρια παγωμένες φράουλες, 2 κουταλάκια χυμό lime, μισό φλιτζάνι χυμό λεμόνι, ¾ φλιτζανιού ρούμι, πάγο.
Σε ένα μπλέντερ αναμίξτε τον πάγο, τη ζάχαρη και τις φράουλες. Ρίξτε το χυμό lime, το χυμό λεμονιού και το ρούμι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, το ρίχνετε στα ποτήρια και σερβίρετε.

Dark ’n’ Stormy

Το εθνικό ποτό των Βερμούδων ξεκίνησε ως η ιδιαίτερη αγάπη των ναυτικών και γρήγορα η φήμη του επεκτάθηκε και στην ξηρά. Είναι ταυτόχρονα εξωτικό και απλό και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και μόνοι σας.
Τι θα χρειαστείτε: 60 γραμμάρια μαύρο ρούμι, 120 γραμμάρια ginger beer (τσιτσιμπύρα), πάγο.
Συνδυάστε το ρούμι και την τσιτσιμπύρα σε ένα ποτήρι. Προσθέστε τον πάγο, ανακατέψτε και σερβίρετε.