9 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τη συγγραφέα του Harry Potter

jk-rowling
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Σήμερα είναι τα γενέθλια της JK Rowling και εμείς συγκεντρώσαμε 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την συγγραφέα του Harry Potter.

Η Τζόαν Ρόουλινγκ γνωστή κυρίως με τα αρχικά JK Rowling, είναι διάσημη αγγλίδα συγγραφέας. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς φαντασίας Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έχουν πολυβραβευθεί και έχουν πωλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο, έχοντας μεταφραστεί σε 67 γλώσσες.

Το 2008, στην Sunday Times Rich List, η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίστηκε στα 560 εκατ. στερλίνες, καθιστώντας την το 144ο πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο και την 12η πιο πλούσια γυναίκα στην Βρετανία. Είναι το πρώτο πρόσωπο παγκοσμίως που κέρδισε περισσότερο από ένα δισ. δολάρια μόνο από τη συγγραφή βιβλίων.Το 2008 κέρδισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα που είναι τα γενέθλιά της εμείς συγκεντρώσαμε 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την JK Rowling.

1. Σαν παιδί το αγαπημένο βιβλίο της JK Rowling ήταν The Little White Horse από Elizabeth Goudge.

2. Η JK Rowling επέμεινε και επέβαλε κατά τη διάρκεια του κάστινγκ των ταινιών οι ηθοποιοί να είναι από τη Βρετανία.

3. Παρά την περιουσία της που μετρά εκατομμύρια λίρες, τόσο η JK Rowling όσο και ο σύζυγός της δεν σκοπεύουν να σταματήσουν να εργάζονται καθώς θεωρεί πως αυτό απότελεί σωστό και καλό παράδειγμα για τα παιδιά της.

4. Η JK Rowling επισκέπτεται πολύ συχνά fan site του Χάρι Πότερ. Για παράδειγμα επισκεφθηκε το chatroom του δημοφιλούς site Mugglenet και οι χρήστες την "έκραξαν" επειδή δεν ήξερε αρκετά για τον Χάρι Πότερ.

5. Η JK Rowling έγραψε το βιβλίο "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" σε μια γραφομηχανή.

6. Μετά την αποφοίτησή της απο το πανεπιστήμιο και πριν επιδοθεί στην συγγραφή των βιβλίων Χάρι Πότερ, η JK Rowling εργαζόταν ως ερευνήτρια στη Διεθνή Αμνηστία.

7. Πριν τελειώσει τη συγγραφη των βιβλίων, ο μόνος που διάβαζε την ιστορία ήταν ο Alan ώστε να μπορέσει να παίξει το χαρακτήρα του Severus Snape καλύτερα στις ταινίες.

8. Ο Χάρι Πότερ και η JK Rowling έχουν γενέθλια την ίδια μέρα, 31 Ιουλίου.

9. Πρώτο γράμμα που έλαβε από fan της JK Rowling ήταν από μια αναγνώστρια που ονομάζεται Francesca Gray με εισαγωγή: «Αγαπητέ κύριε ...» διότι η Francesca θεώρησε πως ήταν άνδρας η συγγραφέας του Χάρι Πότερ.