10 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για τους Placebo

placebo
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της χώρας μας επανέρχεται με νέο album και με ζωντανή εμφάνιση, στις 8 Αυγούστου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εμείς σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που πιθανώς να μην έχετε ακούσει για αυτούς…

1. Ο τραγουδιστής Brian Molko γεννήθηκε στις Βρυξέλλες αλλά έχει ζήσει στη Σκωτία, το Λουξεμβούργο, τη Λιβερία και το Λίβανο στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.

2. Παρότι έχουν πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα των albums τους παγκοσμίως, δεν έχουν κερδίσει ακόμα κανένα βραβείο Grammy.

3. O drummer Steve Hewitt αποχώρησε από την μπάντα το 2007, δίνοντας τη θέση του στον Steve Forrest.

4. O Molko δηλώνει πλέον «καθαρός» από τις ουσίες, κάτι για το οποίο μιλάει πάντα ανοικτά. Αστειεύεται μάλιστα λέγοντας ότι το μόνο που καταναλώνει πλέον σε αφθονία είναι το τσάι.

5. Τα τραγούδια του “Battle For The Sun” τα έγραψε ο Molko πάνω σε ένα ποταμόπλοιο καθώς διέσχιζε τον Σηκουάνα.

6. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής  επτά studio albums, με το τελευταίο τους να είναι το “Loud Like Love” που κυκλοφόρησε φέτος.

7. Ο κιθαρίστας Stefan Oldsal είναι και μέλος του ηλεκτρονικού group Hotel Persona.

8. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας τους ήταν όταν ο David Bowie εμφανίστηκε μαζί τους στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το “Without You I’m Nothing”. Ο Molko θεωρεί τον Bowie ως τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική του επιρροή.

9. Έχουν κυκλοφορήσει και ένα album με διασκευές, στο οποίο περιλαμβάνονται οι δικές τους εκδοχές σε πασίγνωστα κομμάτια, από το “Bigmouth Strikes Again” μέχρι το “The Ballad Of Melody Nelson” του Serge Gainsbourg.

10. Έχουν επίσης εμφανιστεί και σε ταινίες, με πιο χαρακτηριστική τη συμμετοχή τους στο “Velvet Goldmine”, όπου υποδύονταν μια glam rock μπάντα και διασκεύασαν το “20th Century Boy” των T.Rex.

Ροζίνα Αράπη