Το μεγαλείο του νεαρού Stanley Kubrick

fear
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Στα 24 του χρόνια, ο Stanley Kubrick έπιασε την κάμερα και άφησε να ξετυλιχτεί το ταλέντο του. Ένα ταλέντο χωρίς όρια, που έμελλε να αλλάξει την πορεία του παγκόσμιου σινεμά.

Όλα αυτά συνέβησαν το 1953, που το σενάριο του Howard Sackler αποτυπώθηκε στην πρώτη ταινία του Kubrick «Fear and Desire». Τότε που το μεγαλείο του θα άφηνε το πρώτο στίγμα του.

Η ιστορία μας μεταφέρει στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, όπου ο υπολοχαγός Κόρμπι οδηγεί τους άντρες του μακριά από τους εχθρούς, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν σε φιλικά εδάφη. Ξαφνικά όμως βλέπει το σχέδιό του να καταρρέει, όταν συναντούν μία νεαρή γυναίκα.

Η κατάσταση αρχίζει να επιδεινώνεται ραγδαία καθώς, ενώ οι άντρες του Κόρμπι αρχίζουν να υποφέρουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, η παρουσία του εχθρού στην περιοχή του απειλεί να εκτροχιάσει εντελώς την απόδρασή τους.

Τέσσερις απελπισμένοι άντρες θα παραμείνουν παγιδευμένοι στη δίνη του πολέμου, μαζί με ένα μυστήριο αγριοκόριτσο ενώ παράλληλα παρακολουθούμε και την ιστορία μιας Γαλλίδας πόρνης και... ενός αρσενικού μπρούτου.

Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick, πρωταγωνιστούν: Frank Silvera, Kenneth Harp, Paul Mazursky, Stephen Coit. Η ταινία προβάλλεται από τη New Star.