H Ντόνα Ταρτ στη λίστα των πιο καλοντυμένων του Vanity Fair

tartt2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Να και κάτι που δε συμβαίνει κάθε μέρα: Μία συγγραφέας στη λίστα των πιο καλοντυμένων!

Η συγγραφέας είναι η Ντόνα Ταρτ και η λίστα συντάχτηκε από το περιοδικό Vanity Fair, δηλ. ίσως το περιοδικό με τους πλέον απαιτητικούς αναγνώστες αλλά και ... λίστες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού!

Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς ότι η συγκεκριμένη λίστα των πιο καλοντυμένων διασημοτήτων προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του περιοδικού, οι οποίοι βρήκαν ιδιαίτερα καλόγουστες τις επιλογές της Ταρτ σε γάντια.

Η Ταρτ, όπως θα ξέρουν ήδη οι βιβλιόφιλοι αναγνώστες, είναι η συγγραφέας, μεταξύ άλλων, της "Καρδερίνας", κορυφαίου μυθιστορήματος σε πωλήσεις στην Αμερική το 2013. Στις 992 σελίδες της ελληνικής του έκδοσης, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, η Ταρτ αφηγείται την ιστορία ενός νέου άντρα, ο οποίος επιζεί ως εκ θαύματος από μία έκρηξη βόμβας σε ένα μουσείο. Η έκρηξη του στοιχίζει τη ζωή της μητέρας του αλλά και τον ανταμείβει με ένα πολύτιμο "δώρο", ένα πίνακα, χάριν του οποίου καταφέρνει να διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της.

"Η Καρδερίνα είναι μια στοιχειωμένη οδύσσεια μέσα στη σύγχρονη Αμερική και ένα δράμα συναρπαστικής έντασης", όπως γράφουμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

H Ταρτ κατάφερε να μπει στη λίστα των πλέον καλοντυμένων μαζί με αρκετούς άλλους συνήθεις "υπόπτους", μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Lupita Nyong'o, Cate Blanchett, Michelle Dockery, Emmy Rossum, Emma Watson, αλλά και η αυτής υψηλότης Δούκισσα του Cambridge Kate Middleton. Στη λίστα επίσης συμπεριλαμβάνονται και μεγαθήρια της μόδας, όπως η Natalie Massenet, ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Net-a-porter, πολλά μοντέλα, κοσμικούς όπως η Vanessa Getty, αλλά και μουσικούς όπως η St. Vincent. 

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα προσωπικοτήτων εύλογα αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει η Tαρτ. Η απάντηση είναι απλή σύμφωνα με το Vanity Fair, μιας και η επιβλητική της φυσιογνωμία σε συνδυασμό με το κοφτερό μαύρο μαλλί της και το ιδιαίτερα υψηλό αισθητήριο της μόδας που διαθέτει τις προσέφεραν μία αναγνωρίσιμη θέση ανάμεσα στις πλέον καλοντυμένες προσωπικότητες για το έτος που πέρασε.