Ούτε που τους άγγιξε ο χρόνος

leto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Την ώρα που άλλοι εμπιστεύονται την πλαστική χειρουργική για να διατηρηθούν …για πάντα νέοι, οι ηθοποιοί που ακολουθούν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με το χρόνο.

Μοιάζουν σα να μην έχει περάσει μέρα από πάνω τους. Ο χρόνος τους έχει φερθεί (και συνεχίζει να τους φέρεται) άψογα. Οι ηθοποιοί που ακολουθούν μάλλον είναι ό,τι πιο μισητό για τους χειρούργους των επεμβάσεων ομορφιάς.

Πρώτος και καλύτερος, ο οσκαρικός πλέον Jared Leto. Ο γοητευτικός ηθοποιός και τραγουδιστής τα πάει υπέροχα με τον χρόνο, ο οποίος φαίνεται ότι τον έχει ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια. Από το Fight Club και το Ρέκβιεμ για ένα όνειρο μέχρι το φετινό Dallas Byuers Club έχουν μεσολαβήσει 15 χρόνια και ο 43άχρονος Leto μοιάζει προκλητικά νεαρότερος από την ηλικία του.

Το ίδιο και η Jena Malone, η οποία συμμετέχει στους Αγώνες Πείνας. Σύμφωνα με το σενάριο, είναι περίπου 20 ετών, στην πραγματικότητα είναι 29, αλλά όποιος τη θυμάται από το ρόλο της στο Donnie Darko δίπλα στον Jake Gyllenhaal, θα διαπιστώσει ότι από τότε που ήταν 13 ετών μέχρι τώρα, ελάχιστες είναι οι διαφορές.

Ο Forest Whitaker είναι ένας εκπληκτικός ηθοποιός αδιευκρίνιστης ηλικίας. Από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι σήμερα είναι πραγματικά ολόιδιος. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Platoon, όπου πρωταγωνιστούσε το 1986, ήταν 25 ετών και σήμερα στα 53 του, ο χρόνος απλά τον έχει προσπεράσει.

Στην ίδια αξιοζήλευτη κάστα αυτών που δεν άγγιξε ο χρόνος ανήκει και η Toni Collette. Γοητευτική, ταλαντούχα και κυριολεκτικά αγέραστη. Είναι μόλις 42 ετών (ναι, πιο μικρή από τον Leto) και από τη στιγμή που έχει εμφανιστεί στην οθόνη μέχρι σήμερα, οι μόνες αλλαγές πάνω της εστιάζονται στο styling των μαλλιών της.

Ο Justin Long μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός αλλά στα 36 του χρόνια σήμερα έχει κάνει πολλά πράγματα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Βέβαια, κάθε φορά που τον βλέπεις έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς ταινία της δεκαετίας του ’90.

Δίκαιος (και κάτι παραπάνω) είναι ο χρόνος και στην περίπτωση της Kyra Sedgwick. Η ηθοποιός και επί 26 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Kevin Bacon, είναι ακριβώς όπως τη γνωρίσαμε τη δεκαετία του ‘80.

Η Halle Berry δε μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένη για το DNA της. Ναι, είναι όμορφη, ναι προσέχει αλλά πάλι η αγέραστη όψη της είναι σχεδόν σκανδαλιστική.

Όσο για τον Keanu Reeves, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορεί αβίαστα να διατηρεί αυτό το babyface χρόνια τώρα. Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, 18 χρονών δε μοιάζει αλλά από το Speed του 1994 – είκοσι χρόνια πριν δηλαδή- μέχρι και σήμερα, είναι ίδιος.