Από τον Borat στον Freddie Mercury

apo-ton-borat-ston-freddie-mercury

ΤΡΙΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Μετά το ρόλο του δημοσιογράφου «Borat» από το Καζακστάν στην ομώνυμη ταινία, ο Sacha Baron Cohen αναμένεται να παίξει τον ρόλο του τραγουδιστή των «Queen», Freddie Mercury σε μία ταινία για το θρυλικό συγκρότημα.

Μετά το ρόλο του δημοσιογράφου «Borat» από το Καζακστάν στην ομώνυμη ταινία, ο Sacha Baron Cohen αναμένεται να παίξει τον ρόλο του τραγουδιστή των «Queen», Freddie Mercury σε μία ταινία για το θρυλικό συγκρότημα, αναφέρει με δημοσίευμά του το BBC.

Ο τίτλος της ταινίας και ο σκηνοθέτης της δεν είναι ακόμα γνωστοί, η υπογραφή στο σενάριο όμως, ανήκει στον Peter Morgan.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2011, σύμφωνα με τον παραγωγό Graham King που θα συνεργαστεί για το έργο, με την εταιρεία παραγωγής του Robert De Niro και της Jane Rosenthal αλλά και με τον μάνατζερ του συγκροτήματος, Jim Beach.

Ο κιθαρίστας Brian May και ο ντράμερ Roger Taylor θα επιμεληθούν τη μουσική της ταινίας που θα περιλαμβάνει τραγούδια του συγκροτήματος, αλλά και σόλο του Mercury.

Η ταινία θα επικεντρώνεται στην περίοδο λίγο πριν από τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του συγκροτήματος: την εμφάνισή τους στη φιλανθρωπική συναυλία Live Aid, το 1985, στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, σπούδασε στην Ινδία και πέθανε από AIDS σε ηλικία 45 ετών, το 1991, μία μόλις ημέρα αφότου παραδέχτηκε δημοσίως ότι έπασχε από τη νόσο.