«Έφυγε» ο ηθοποιός Robin Williams

robin
ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams, με την αστυνομία να ανακοινώνει, από τις πρώτες ενδείξεις που διαθέτει, ότι ο θάνατος προήλθε από αυτοκτονία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ήταν 63 ετών και θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν.

Τα αίτια του θανάτου είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση, αλλά σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ηθοποιός κρεμάστηκε με μία ζώνη και πέθανε από ασφυξία. ​

Πριν από λίγο καιρό, ο  Robin Williams είχε μπει προληπτικά σε κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του νοσηλεία, για να ξεπεράσει μια δύσκολη προσωπική κατάσταση και να παραμείνει νηφάλιος αποφεύγοντας το αλκοόλ. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ηθοποιός έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».​

«Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγο και καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπητούς του καλλιτέχνες και έναν υπέροχο άνθρωπο», ανέφερε σε δήλωσή της η σύζυγος του ηθοποιού, Susan Schneider.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ηθοποιού, χαρακτηρίζοντάς τον «μοναδικό στο είδος του».

Συγκλονισμένος από τον θάνατο του χολιγουντιανού ηθοποιού δήλωσε και ο σκηνοθέτης Steven Spielberg. «Ο Ρόμπιν ήταν μία αστραπή κωμικής ιδιοφυίας και το γέλιο μας ο κεραυνός που την κρατούσε ζωντανή», δήλωσε.

Ο Robin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου το 1951 στο Σικάγο. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς», ενώ  είχε αποδείξει το ταλέντο του εξίσου σε δραματικούς και κωμικούς ρόλους​.

Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» είχε βραβευτεί με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού.​

naftemporiki.gr