Έρχεται νωρίτερα ο Brad Pitt;

brad-fury
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Όχι ο ίδιος φυσικά αλλά το πολυαναμενόμενο πολεμικό δράμα «Fury», στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Η εταιρεία παραγωγής- η Sony- αποφάσισε να μειώσει την αγωνία μας και αντί για τις 14 Νοέμβρη να το δώσει στην κυκλοφορία στις 17 Οκτώβρη. Μιλάμε πάντα για τις αμερικανικές αίθουσες, βέβαια.

Η αλλαγή αυτή ενδεχομένως έγινε επειδή υπάρχει περιορισμένη ζήτηση για το Birdman του Alejandro González Iñárritu, ταινία που έχει τον ίδιο παραγωγό με το Fury, δηλαδή τον John Lesher, και η οποία κυκλοφορεί επίσης στις 17 Οκτώβρη.

Αυτή η αλλαγή όμως πιθανόν να αποσκοπεί και σε κάτι άλλο. Τα προηγούμενα χρόνια, ταινίες όπως το «Argo», το «Gravity» και το «12 χρόνια σκλάβος» κυκλοφόρησαν επίσης την ίδια εποχή και προφανώς οι ημερομηνίες αυτές είναι ιδανικές για εμπορική επιτυχία και …χρυσά αγαλματίδια.

Κάτι που σαφέστατα είναι στα σχέδια της Sony, η οποία τα τελευταία χρόνια μάλλον γλυκάθηκε με τις διακρίσεις και τις εισπράξεις (φυσικά) ταινιών όπως οι «Οδηγός Διαπλοκής», «Captain Phillips», «Zero Dark Thirty», «Moneyball» και «The Social Network».

Για την ελληνική περίπτωση πάντως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα περί αλλαγής ημερομηνίας στην κυκλοφορία του «Fury», που έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου.