Οι «αποτυχημένοι αυτόχειρες» του Χόλιγουντ

drew
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η είδηση ότι ο Robin Williams κρεμάστηκε με μία ζώνη στο σπίτι του έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που παρακινεί και «οπλίζει» το χέρι εντός αυτόχειρα. Την τραγική αυτή στιγμή της απόφασης να δώσεις τέλος στη ζωή σου, μπορούν να την περιγράψουν μόνο όσοι το επιχείρησαν και ευτυχώς απέτυχαν.

Η Drew Barrymore επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες στους καρπούς της με ένα κουζινομάχαιρο, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Όταν τελείωσε ο γάμος της με τον David Justice, η Halle Berry αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όπως η ίδια δήλωσε στο περιοδικό People. «Καθόμουν στο αυτοκίνητό μου και ήξερα ότι το γκάζι πλησίαζε όταν είδα τη μορφή της μητέρας μου να με ψάχνει» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Εντύπωση προκαλεί και η περίπτωση του Owen Wilson, ο οποίος σύμφωνα με διάφορες πηγές, επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του το 2007.

Μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Elizabeth Taylor είχε κάνει προσπάθεια να αφαιρέσει τη ζωή της. Αυτό συνέβη το 1962 όταν είχε πάρει υπερβολική δόση Seconal, ένα παράγωγο βαρβιτουρικού φαρμάκου.

Πιο σοκαριστική ήταν η περίπτωση του Richard Pryor, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 1980. Αφού περιλούστηκε με ρούμι έβαλε φωτιά στον εαυτό του.

Δυστυχώς, ο μακρύς κατάλογος δε σταματά εδώ. Μία από τις πιο όμορφες και γοητευτικές ηθοποιούς στην ιστορία του σινεμά, η Brigitte Bardot πήρε υπερβολική δόση υπνωτικών και έκοψε τις φλέβες της το 1950 σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αυτοκτονήσει.

Στην ιστορία της 7ης Τέχνης το όνομά του είναι trademark. Ο Walt Disney όμως είχε και σκοτεινή πλευρά . Στην ηλικία των 31 ετών επιχείρησε να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Με υπερβολική δόση παυσίπονων επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 2004 και η Shelley Long.

Στην περίπτωση του Clark Gable, η απόφασή του να αυτοκτονήσει ήταν απόρροια της αβάσταχτης θλίψης που αισθανόταν μετά το θάνατο της συζύγου του. Έτσι, το 1942 επιχείρησε να αυτοκτονήσει οδηγώντας μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Εμείς μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει να χαρίζει γέλιο, αλλά ο ηθοποιός Drew Carey είχε προσπαθήσει δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του. Μία στα 18 και μία στα 20 του χρόνια με τη «βοήθεια» χαπιών.

Η Patty Duke από την άλλη, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της αρκετές φορές. Στη συνέχεια διαγνώστηκε ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη.

Ο Peter Fonda, γιος του Henry Fonda, αδερφός της Jane Fonda και πατέρας της Bridget Fonda λέγεται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει, πυροβολώντας με ένα όπλο το στομάχι του, καθώς δε μπορούσε να αντέξει την αυτοκτονία της μητέρας του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τότε ήταν μόλις 10 ετών. Σήμερα, αναφέρεται στο συμβάν ως «ατύχημα» αλλά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τότε προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Κάτι από Ρωμαίο και Ιουλιέτα θυμίζει η περίπτωση του Sammy Davis, Jr.. Σύμφωνα με έναν βιογράφο του, επιχείρησε να αυτοκτονήσει τη νύχτα του γάμου του επειδή ήθελε να παντρευτεί την Kim Novak, με την οποία διατηρούσε σχέση αλλά εξαιτίας του ρατσισμού που επικρατούσε εκείνη την εποχή και της απαγόρευσης των διαφυλικών σχέσεων μεταξύ λευκών και μαύρων, αυτό ήταν αδύνατο. 

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ένας φίλος του τον βρήκε με ένα όπλο στον κρόταφο και τον απέτρεψε από την τελεσίδικη απόφαση της αυτοκτονίας.