Emma Stone: ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ με το «Cabaret»

emma-stone-fotografia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

H Emma Stone προστίθεται στη μακρά λίστα των ανερχόμενων σταρ του Χόλιτουντ που παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στο Μπρόντγουεϊ.

Το Νοέμβριο θα ενσαρκώσει τη Σάλι Μπόουλς στο κλασικό μιούζικαλ «Cabaret», αντικαθιστώντας τη Michelle Williams στην «αναβίωση» μιας εξαιρετικά πετυχημένης, πολυβραβευμένης παραγωγής με τη σφραγίδα των Sam Mendes και Rob Marshall.

Η αλλαγή σκυτάλης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την νεαρή ηθοποιό να αποδείξει τις υποκριτικές της ικανότητες, σε έναν εμβληματικό ρόλο.

Τυπικά η συμφωνία δεν έχει ακόμη επισφραγιστεί, όμως οι υπεύθυνοι του θεάτρου Roundabout της Νέας Υόρκης, έχουν επιβεβαιώσει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, πέρυσι της είχε γίνει η πρόταση να παίξει τον ίδιο ρόλο, όμως εξαιτίας των πιεστικών επαγγελματικών της υποχρεώσεων εκείνη την περίοδο, είχε αναβάλει τα θεατρικά σχέδιά της.

Τώρα όλα δείχνουν ότι θα συναντήσει μια εκλεκτή πρωταγωνιστική ομάδα στην οποία ξεχωρίζει ο Alan Cumming, ο βραβευμένος με Ολίβιε και Tony ηθοποιός για τις εξαιρετικές ερμηνείες του στο ίδιο μιούζικαλ, παλαιότερα. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η θρυλική παράσταση του Sam Μendes στο Λονδίνο το 1993.

To θεατρικό στοίχημα της Emma Stone

Ετερόκλητες είναι οι επιλογές της Emma Stone στην καριέρα της: περιλαμβάνουν μπλοκμπάστερ-  έγινε αρχικά γνωστή ως κορίτσι του Spider Man- ελαφρές κωμωδίες αλλά και αξιόλογα δράματα όπως το βραβευμένο με Όσκαρ «The help» του Τate Taylor.

Η κινηματογραφική της εμφάνιση στη νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Μαγεία στο σεληνόφως» (που θα βγει και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη Αυγούστου-διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) αναμφίβολα θα δράσει υποστηρικτικά στο θεατρικό της «άνοιγμα».

To  μιούζικαλ «Cabaret» γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Μπρόντγουεϊ. Το ευρύ κοινό το γνωρίζει κυρίως από την κινηματογραφική μεταφορά του το 1972, από τον Μπομπ Φόσι και την εκπληκτική-οσκαρική-ερμηνεία της Λάιζα Μινέλι.

Διαδραματίζεται στο Βερολίνο, τη δεκαετία του ’30, την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και είναι βασισμένο στις αυτοβιογραφικές ιστορίες του Christopher Isherwood «Goodbye Βerlin» («Αντίο Βερολίνο»). Αξιοσημείωτη ήταν  η θεατρική διασκευή του βιβλίου του Isherwood από τον  John Van Drutens με τον τίτλο «I am a camera», to 1951.

Το κλασικό μιούζικαλ, με τα δημοφιλή τραγούδια, έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 1966, σε σκηνοθεσία του Harold Prince. Την ελληνική εκδοχή του είχε ανεβάσει πέρυσι και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μάνια Στάικου