Ποια είναι τα 10 καλύτερα bar του κόσμου;

poia-einai-ta-10-kalutera-bar-tou-kosmou

Το ελληνικό Galaxy Bar του Athens Hilton είναι ανάμεσα στα 10 καλύτερα bar του κόσμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΜΑΙΟΥ 2011

Από το Μεξικό ως την Ιαπωνία, δείτε τη λίστα με τα 10 καλύτερα και διασημότερα bar ξενοδοχείων -ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το δικό μας Galaxy Bar του Hilton- στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους, «κλέβοντας» λίγη από τη λάμψη τους.

Blue Bar στο ξενοδοχείο Shangri-La, Σύδνεϋ, Αυστραλία

Πρόκειται, σύμφωνα με τη λίστα του hotel.com, για ένα από τα κορυφαία κοκτέιλ μπαρ στο Σύδνεϋ, το οποίο βρίσκεται στον 36ο όροφο του ξενοδοχείου και έχει θέα που εκτείνεται από το λιμάνι ως τα διάσημα μπλε βουνά (Blue Mountains) έξω από το Σύδνεϋ. Η οικεία και στυλάτη ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει, θα κάνει τους επισκέπτες του να μην το ξεχάσουν γρήγορα.

Bellini Bar στο ξενοδοχείο Hilton Auckland, Ώκλαντ, Νέας Ζηλανδία

Πήρε το όνομά του από το κοκτέιλ Bellini που δημιουργήθηκε το 1948 στο Harry’s Bar στη Βενετία και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σημεία για ποτό της Νέας Ζηλανδίας. Με μεγάλα παράθυρα που εκτείνονται από το πάτωμα ως το ταβάνι, πρωτότυπη διακόσμηση και θέα στο λιμάνι Βαϊτεμάτα του Ώκλαντ, ο κόσμος μπορεί να απολαύσει το κοκτέιλ του και να νιώσει για λίγο σαν… μεγιστάνας.

Skyview Bar στο ξενοδοχείο Burj Al Arab, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η διανυκτέρευση σε οποιοδήποτε δωμάτιο αυτού του πεντάστερου ξενοδοχείου μάλλον είναι εκτός του προϋπολογισμού σας για την επόμενη δεκαετία και βάλε. Μπορείτε όμως, αν βρεθείτε ποτέ στο Ντουμπάι, απλώς να επισκεφτείτε το Burj Al Arab και να πιείτε το ποτό σας στο Skyview bar, στον 27ο όροφο του ξενοδοχείου, 200 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και να δείτε μόνοι σας γιατί πολλοί πιστεύουν ότι αν και ακριβό, το ποτό εκεί αξίζει τα λεφτά του.

Galaxy Bar στο ξενοδοχείο The Hilton Athens, Αθήνα, Ελλάδα

Ένα από τα αμέτρητα κοκτέιλ που μπορείτε να πιείτε στο Galaxy Bar απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της Αθήνας.

Ίσως είναι το μοναδικό της λίστας που να έχετε επισκεφτεί μιας και σας έρχεται πιο κοντά από τα υπόλοιπα. Αν όχι, ήρθε η ώρα να τιμήσετε το δικό μας Galaxy bar που ανήκει κι αυτό στη λίστα με τα 10 καλύτερα bar του κόσμου, λόγω της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιράς του με πολλές επισκέψεις διασήμων, του χαλαρού περιβάλλοντος και της εντυπωσιακής θέας με φόντο την Ακρόπολη. Βρίσκεται στον 13ο όροφο του Hilton και αν το επισκεφτείτε μια καθαρή μέρα, ίσως μπορέσετε να διακρίνετε ακόμη και την Αίγινα!

La Purificadora Bar στο ξενοδοχείο La Purificadora Hotel, Πουέμπλα, Μεξικό

Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο La Purificadora έχει χτιστεί στα συντρίμμια ενός εργοστασίου εμφιάλωσης νερού του 19ου αιώνα. Το bar του βρίσκεται παράλληλα στην μεγάλου μήκους πισίνα του κι έτσι οι επισκέπτες μπορούν πίνοντας το ποτό τους να χαζεύουν τους λουόμενους, αλλά και την πόλη. Μόλις δύσει ο ήλιος, μετατρέπεται σε ένα από τα hot spot για ποτό της περιοχής.

New York Bar στο ξενοδοχείο Park Hyatt, Τόκιο, Ιαπωνία

Αν και τα τελευταία γεγονότα στην Ιαπωνία θα αποτρέπουν πολλούς από το να βγούνε για ποτό και να διασκεδάσουν, παρ’ όλ’ αυτά το New York Bar στο Τόκιο, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά μέρη για ένα κοκτέιλ. Το ξενοδοχείο είναι 5 αστέρων και το New York Bar βρίσκεται στον 52ο όροφο του ξενοδοχείου, 235 μέτρα περίπου πάνω απ’ το έδαφος! Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μέχρι το όρος Φουτζιγιάμα και να απολαύσουν live μουσική από διεθνείς αστέρες της τζαζ.

The Artesian Bar στο ξενοδοχείο The Langham Hotel, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η ονομασία Artesian Bar οφείλεται στο 100 μέτρων αρτεσιανό φρέαρ κάτω από το ξενοδοχείο που προμήθευε αρχικά με νερό τους επισκέπτες. Η διακόσμησή του έχει στοιχεία Ανατολής, αλλά και βικτωριανές επιρροές, ενώ το μενού του έχει πολλές επιλογές για κοκτέιλ, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την απόφαση σε αυτούς που δεν ξέρουν τι να παραγγείλουν.

To Artesian Bar στο ξενοδοχείο The Langham Hotel στο Λονδίνο

M Bar στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Στον 25ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου θα βρείτε ένα bar σε σχήμα άνθους λωτού με πλήθος κοκτέιλ και κινέζικα τάπας. Η θέα στο λιμάνι Βικτώρια είναι εντυπωσιακή, καθιστώντας το μέρος πόλο έλξης πολλών τουριστών, αλλά και ντόπιων.

To M Bar στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental

The Penthouse στο ξενοδοχείο ME Madrid, Μαδρίτη, Ισπανία

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων ME Madrid, το οποίο αποτελούσε κάποτε παραδοσιακό ξενοδοχείο ταυρομαχιών, βρίσκεται το Penthouse. Δημιουργήθηκε από τους Scott και Rande Gerber (σύζυγος της Cindy Crawford) και προσφέρει λόγω της θέσης του στην ταράτσα, θέα σε όλη τη Μαδρίτη και στην υπέροχη Plaza Santa Ana. Οι επισκέπτες ανεβαίνουν στο bar μέσω ιδιωτικού ανελκυστήρα κι έπειτα μπορούν να χαλαρώσουν στον άνετο χώρο του bar.

Bascule whisky bar στο ξενοδοχείο Cape Grace Hotel, Κέιπ Τάουν, Ν. Αφρική

Ένα wine&cocktail bar που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη μαρίνα, το Bascule whisky bar φιλοξενείται στο Cape Grace Hotel των 5 αστέρων. Στην κάβα του υπάρχουν πάνω από 500 είδη ουίσκι από όλο τον κόσμο και μια εντυπωσιακή συλλογή κρασιών για γεύμα, αλλά και για διασκέδαση.