Τι τρώνε για το… hangover σε διάφορες χώρες του κόσμου

english-breakfast-aggliko-proino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το hangover είναι ένα παγκόσμιο... πρόβλημα και είναι λογικό ο κάθε λαός να προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τους δικούς του τρόπους. Το φαγητό είναι πάντα μια καλή λύση και ως εκ τούτου κάθε χώρα έχει τη δικιά της συνταγή καταπολέμησης. Ας δούμε τις επικρατέστερες ανά τον κόσμο.

Αγγλία

Οι Άγγλοι επιλέγουν το πιροσκί ως μια γρήγορη λύση για το hangover, πιο αποτελεσματικό, ωστόσο, θεωρούν το πλήρες αγγλικό πρωινό. Αποτελείται από αυγά, μπέικον, λουκάνικο, φασόλια, τηγανητές ντομάτες, μανιτάρια και τηγανητό ψωμί και όλα αυτά μαζί με κέτσαπ ή μια σάλτσα της επιλογής σας. Αν αυτό το λιπαρό και αλμυρό πιάτο δεν μπορεί να νικήσει το hangover, τότε τίποτα δεν μπορεί.

Σκωτία

Οι Σκωτσέζοι αρέσκονται στα τηγανητά φαγητά επίσης, αλλά το haggis ή μαύρη πουτίγκα και οι πατατοτηγανίτες βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Όλα συνοδεύονται από το Irn-Bru, ένα πορτοκαλί φρουτώδες αναψυκτικό που λατρεύεται σαν το δεύτερο εθνικό ποτό της Σκωτίας μετά το ουίσκι.

Γερμανία

Στα Βαλκάνια και την Τουρκία η ιδανική αντιμετώπιση του hangover είναι ο πατσάς. Αν όμως κάτι τέτοιο σας προκαλεί ναυτία, μπορείτε να δοκιμάσετε το Katerfrühstück της Γερμανίας. Αποτελείται από ρέγγα τουρσί, αγγουράκι και κρεμμύδι και όλα τα συστατικά διαθέτουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών, κάτι που πάντα ευνοεί σε μια θεραπεία hangover.

Ιταλία

Η Σικελία έχει ένα δικό της τρόπο που βασίζεται σε μια παλιά θεραπεία, η οποία λειτουργεί μασουλώντας αποξηραμένο… πέος ταύρου. Αν και μοιάζουν με το βοδινό κρέας, τα γεννητικά όργανα του ταύρου δεν είναι τόσο μαλακά και απαιτούν περισσότερο μάσημα.

Καναδάς

Οι Καναδοί έχουν την poutine, το οποίο λατρεύεται σαν εθνικό πιάτο και αποτελείται από τηγανητές πατάτες με τυρόπηγμα και καφέ σάλτσα. Η σπεσιαλιτέ του Μόντρεαλ βρίσκεται σε όλη τη χώρα και σερβίρεται στις αλυσίδες fast food οπότε δε θα έχετε πρόβλημα να το βρείτε, ακόμη και όταν είστε μεθυσμένοι.

Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη η λύση βρίσκεται στα «μεθυσμένα noodles» (pad kee mao), ένα πικάντικο πιάτο με τηγανισμένα noodles ρυζιού, κρέας ή τόφου, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, λαχανικά και καυτερές πιπεριές. Ενδείκνυται για να σας βγάλει από τη ζάλη.

Κορέα

Στην Κορέα συναντάμε τη σούπα Haejangguk, η οποία κυριολεκτικά σημαίνει «σούπα για να κυνηγήσει το hangover». Τα συστατικά της είναι χοιρινό, λάχανο, αυγά, φασόλια, ραπανάκι και…  παγωμένο αίμα βοδιού.

Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία προτιμούνται οι πίτες με κιμά και τυρί, καθώς και σοκολατούχο γάλα με μια δόση αλατιού. Ίσως ο συνδυασμός να φαίνεται κάπως περίεργος, αλλά η πρωτεΐνη με τη ζάχαρη και το αλάτι φαίνεται μια συνολικά καλή λύση.

Μεξικό

Στο Μεξικό το αντίδοτο του hangover είναι ένα πικάντικο ceviche (θαλασσινό πιάτο) που ονομάζεται Vuelva de la vida (επιστροφή στη ζωή). Αυτό το πιάτο αναμιγνύει γαρίδες, καλαμάρια, θαλασσινά, μύδια και στρείδια μαριναρισμένα σε χυμούς εσπεριδοειδών και ντομάτας. Ολοκληρώνεται με pico de gallo (ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές και ανάλογα με την περιοχή μπορεί να περιέχει και αβοκάντο.

Βολιβία

Στη Βολιβία η κύρια επιλογή για την αντιμετώπιση του hangover είναι το φρικασέ, το οποίο είναι γνωστό και ως levanta muertos (ανάσταση των νεκρών). Πρόκειται για ένα παχύ στιφάδο με κίτρινες πικάντικες πιπεριές, σκόρδο και κύμινο, ψωμί, πατάτες και χοιρινό κρέας. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο για μεσημεριανό γεύμα, αλλά μπορεί να καταναλωθεί εξίσου καλά και το επόμενο πρωί μετά από μια νύχτα κραιπάλης.

Βραζιλία

Όταν ταξιδεύετε στην Βραζιλία είναι εύκολο να το παρακάνετε με το αλκοόλ το βράδυ, οπότε την επόμενη μέρα θα χρειαστείτε moqueqa, μια ψαρόσουπα από την Μπαΐα με γάλα καρύδας, κρεμμύδια, σκόρδο, κόλιανδρο και φοινικέλαιο.