Pure Bliss: ένα πολύχρωμο καφέ-εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

pure-bliss
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ανάμεσα στα τσιμεντένια και παλιά κτήρια της Ρόμβης στο κέντρο της Αθήνας, το Pure bliss με τις πολύχρωμες καρέκλες του και τα περίεργα τραπέζια του είναι ό,τι πρέπει για ένα… coffee break. Ή lunch break. Ή break γενικότερα.

Περνώντας από το Pure Bliss, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα θελήσετε να πάρετε τον καφέ σας “to go”. Το πιο πιθανό είναι να διαλέξετε ένα από τα πολύχρωμα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο, να λιαστείτε πίνοντας τον καφέ σας και ενδεχομένως να ακυρώσετε τα ραντεβού της ημέρας για να απολαύσετε κάποια από τις γλυκές ή αλμυρές του γεύσεις σε ένα χώρο με προσωπικότητα, που ακόμα και οι... τουαλέτες του έχουν στυλ.

Ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι… όσο το θελήσει ο κόσμος, το Pure Bliss σχεδόν σε «αρπάζει» από το χέρι και σε «τραβάει» να μπεις μέσα, να μυρίσεις τις μυρωδιές του, να αράξεις στο παταράκι του, να τσεκάρεις την εκλεπτυσμένη διακόσμησή του, να «χωθείς» στις μαξιλάρες του, να απολαύσεις τη μουσική του η οποία κινείται συνήθως σε jazz μονοπάτια, να διαλέξεις κάποιο από τα επιλεγμένα ένα προς ένα βιολογικά προϊόντα του από Έλληνες και ξένους παραγωγούς και φυσικά να απολαύσεις τον αρωματικό καφέ του.

Κάτι για το οποίο φημίζεται το μαγαζί εκτός από το στυλ του, είναι οι διάφορες γεύσεις που έχει στο τσάι που προσφέρει, με τον κόσμο να… ταλαιπωρεί τους ευγενικούς σερβιτόρους μέχρι να διαλέξει ανάμεσα στο πράσινο τσάι με μήλο και lime, στο μαύρο τσάι με φράουλα και σαμπάνια, στο πράσινο τσάι με μπαχαρικά και διάφορα άλλα, που εύκολα σε κάνουν να απαρνηθείς τον καφέ για ένα αρωματικό αφέψημα τέτοιου είδους.

Για τους λάτρεις του κρασιού, η ποικιλία του Pure Bliss θα σας βγάλει από το καθιερωμένο, βαρετό δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» και θα σας κάνει να δοκιμάσετε νέες γεύσεις, ζητώντας πάντα λίγο παραπάνω.

Η εμπειρία, όμως, δεν τελειώνει εκεί. Εκτός από καφέ ή τσάι, το Pure Bliss προσφέρεται και για φαγητό, όπως και για γλυκό, με το λαχταριστό του κοτόπουλο με σάλτσα από γάλα καρύδας να κάνει θραύση, καθώς η πανακότα με γάλα καρύδας και το σουφλέ σοκολάτας θέτουν άλλο ένα τεράστιο δίλημμα επιλογής. Χρησιμοποιώντας βιολογικά υλικά στις συνταγές του, το Pure Bliss κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και αυτών που το σουβλάκι κι ένας καφές στα γρήγορα στο χέρι αποτελούσαν μέχρι σήμερα φιλοσοφία ζωής.

Κι επειδή, όπως είπαμε, πρόκειται για ένα καφέ-εστιατόριο με προσωπικότητα, το Pure Bliss δεν μπορεί να μένει αμέτοχο σε εκδηλώσεις. Γι’ αυτό και συμμετείχε στη Γιορτή της Μουσικής το καλοκαίρι, γι’ αυτό και διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Ρόμβης μπροστά από το μαγαζί και γι’ αυτό όποιος το έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά, ξαναγυρνάει -και πάντα δεν ξέρει ποιο απ’ όλα αυτά τα καλούδια να παραγγείλει.

Πληροφορίες: Pure Bliss, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, τηλ. 210-3250362, από τις 10 π.μ. για καφέ, φαγητό, γλυκό, ποτό, https://www.facebook.com/pages/Pure-bliss/175702880571

Τζούλια Τασώνη