5 αξέχαστες στιγμές της Lady Gaga

lady-gaga
ΤΡΙΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από τη στιγμή που "έσκασε μύτη" στη μουσική βιομηχανία, αυτό το κορίτσι δεν έχει σταματήσει δευτερόλεπτο να βρίσκει τρόπους να μας κάνει να συζητάμε για αυτήν.

Από τις κάτι παραπάνω από εκκεντρικές εμφανίσεις της, μέχρι τις δηλώσεις και τα live, η Gaga είναι μάστερ της τέχνης της εικόνας και ζει και αναπνέει pop culture.

Με αφορμή τη συναυλία της στη χώρα μας την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ας θυμηθούμε 5 από τις πιο συζητημένες στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία της.

1. Στην αρχή της καριέρας της και λόγω μιας φωτογραφίας της από μια εμφάνιση της στο φεστιβάλ του Glastonbury, στην οποία φαινόταν ένα περίεργο “γέμισμα” στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ξεκίνησε η φημολογία ότι η Gaga ίσως και να είναι ερμαφρόδιτη.  Η ίδια το αρνήθηκε φυσικά και κατηγόρησε το φωτογράφο και την περίεργη λήψη της φωτογραφίας.

2. Μία από τις στιγμές που οι τόσο λατρεμένοι της fans εκνευρίστηκαν μαζί της, ήταν όταν άργησε να παρευρεθεί στην παρουσίαση του αρώματος της στα Harrods του Λονδίνου. Φτάνοντας μία ώρα αργότερα, η σταρ πόζαρε για τους paparazzi, αδιαφορώντας για τις ορδές θαυμαστών που είχαν στηθεί μπροστά από το διάσημο πολυκατάστημα και μπήκε γρήγορα μέσα στον χώρο, χωρίς να τους χαρίσει ούτε ένα χαμόγελο. Το αποτέλεσμα ήταν να ακούσει ένα τεραστίων διαστάσεων γιουχάισμα από το εξαγριωμένο πλήθος, μία από τις σπάνιες στιγμές που απογοήτευσε το κοινό της.

3. Οι ζωντανές της εμφανίσεις γίνονται πάντα αντικείμενο συζήτησης την επόμενη μέρα. Στις πιο αξιομνημόνευτες είναι αυτή που στη διάρκεια της ερμηνείας του “Bad Romance” δέχεται “επίθεση” από έναν χορευτή της και αρχίζει να αιμορραγεί επί σκηνής, φτιάχνοντας ένα μάλλον γκροτέσκο θέαμα. Σε μια πιο πρόσφατη της εμφάνιση στο SXSW, μία από τις χορεύτριες της έκανε εμετό επάνω της, ένα θέαμα αρκούντως αηδιαστικό, που της εξασφάλισε για άλλη μια φορά αρκετές ώρες δημοσιότητας.

4. Για την προώθηση του album “Born This Way” έδωσε στο μουσικό marketing και κατάλαβε. Από το σουρεαλιστικό videoclip, μέχρι την εμφάνιση της στα Grammy μέσα σε ένα τεράστιο αυγό, το οποίο υποβασταζόταν από τη συνοδεία της, μέχρι τα μυτερά εμφυτεύματα σιδήρου στα ζυγωματικά και τους ώμους της, που την έκαναν να μοιάζει με πλάσμα που βγήκε από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες μας.

5. Είναι αδύνατον να καταγράψουμε τις ακραίες στυλιστικές της επιλογές. Σε κάθε της εμφάνιση, από την τελετή των Όσκαρ μέχρι τους διαδρόμους των αεροδρομίων η Lady Gaga είναι η βασίλισσα των εκκεντρικών εμφανίσεων. Αν έπρεπε όμως να σταθούμε σε μία θα ήταν το περιβόητο φόρεμα από ωμό κρέας με το οποίο προσήλθε στην τελετή των Βραβείων του Mtv. Το φόρεμα συνοδευόταν από ένα αντίστοιχο head piece και παπούτσια-κοθόρνους τυλιγμένα με κρέας.

Ροζίνα Αράπη