H πρώτη συνεργασία των Jennifer Lawrence και Bradley Cooper

serena
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι ο David O. Russell ήταν αυτός που έφερε κοντά τους Jennifer Lawrence και Bradley Cooper.

Η συνεργασία στον «Οδηγό Αισιοδοξίας» (Silver Linings Playbook, 2012) είχε ως αποτέλεσμα ένα Oscar Α’ γυναίκειου ρόλου για την αγαπημένη πλέον της Αμερικής Jennifer Lawrence και μία υποψηφιότητα Α’ Ανδρικού για τον γόη Bradley Cooper (μαζί με 6 άλλες υποψηφιότητες της ταινίας).

Την επόμενη χρονιά το οσκαρικό ζευγάρι ξανασυνεργάστηκε για μία ακόμα φορά κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του David O. Russell στον «Οδηγό Διαπλοκής» (American Hustle, 2013). Η ταινία έφτασε πάλι στα Oscar (10 υποψηφιότητες και οι δυο τους στις λίστες της Ακαδημίας για Β’ ανδρικό και γυναικείο ρόλο).

Κι όμως αυτή που «ανακάλυψε» το ζευγάρι ήταν μια άλλη επίσης βραβευμένη με Oscar σκηνοθέτις: η Δανή Susanne Bier, την οποίας η ταινία «Ίσως, αύριο!» (Hævnen, 2011) απέσπασε το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (το τρίτο Oscar στην ιστορία της σκανδιναβικής χώρας).

Οι τρεις αυτοί κινηματογραφικοί παράγοντες συνεργάστηκαν 10 μήνες πριν τον «Οδηγό Αισιοδοξίας», οπότε και έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Serena», η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ron Rush σε σενάριο του Christopher Kyle.

Η ταινία μας μεταφέρει στη Βόρεια Καρολίνα της δεκαετίας του 20 όπου ένα φαινομενικά ερωτευμένο ζευγάρι είναι έτοιμο να ξεκινήσει την κοινή του ζωή. Επιχειρηματικά ασχολείται με την ακμάζουσα τότε βιομηχανία της ξυλείας αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Μυστικά από το παρελθόν θα ταράξουν τη σχέση τους σε μία ιστορία όπου «κάποιες αγάπες δεν σε αφήνουν ποτέ».

Το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, υπόσχεται πολλά. Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, με τον περιβάλλονται χώρο να κερδίζει το μάτι. Οι Lawerence και Cooper φαίνεται πως από τότε είχαν χημεία και η Bier ξέρει πολύ καλά πώς να τη μεταφέρει στην οθόνη.

Το αισθηματικό αυτό δράμα, αν και θα έπρεπε να έχει ήδη βγει στις αίθουσες, άγνωστο γιατί, έμεινε στο ράφι μετά τα γυρίσματα. Αλλά έφτασε η ώρα και στα τέλη Οκτωβρίου ξεκινά η κυκλοφορία του αρχικά στις βρετανικές αίθουσες ενώ στην Ελλάδα θα βγει στις 18 Δεκεμβρίου.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]