Ένα best seller για τη δύναμη της αγάπης

an-meinw
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, το βιβλίο της Gayle Forman “Αν μείνω” κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το βιβλίο βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο στο νούμερο 1 της λίστας με τα bestsellers στο Amazon, ξεπερνώντας ακόμα και τις “50 Aποχρώσεις του Γκρι” καθώς και το “Λάθος Αστέρι”, ενώ στη λίστα των New York Times Bestsellers βρίσκεται στη 2η θέση.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο έγραψαν

  • «Ένα εφηβικό βιβλίο που θα σε κρατήσει ακόμα κι αν δεν είσαι έφηβος» San Francisco Chronicle
  • «Θα ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις του Twilight της Stephenie Meyer» USA Today
  • «Υπέροχα γραμμένο» Entertainment Weekly
  • «Ένα υπέροχο μυθιστόρημα» Los Angeles Times
  • «Η Φόρμαν θέτει τα πιο εύστοχα ερωτήματα που ενθουσιάζουν τους εφήβους» Chicago Sun Times «Συγκινητικό και υπέροχα γραμμένο. Σίγουρα θα σας κάνει να κλάψετε» San Jose Mercury News
  • «Έντονα συγκινητικό, το βιβλίο αυτό θα κάνει τους αναγνώστες να αναλογιστούν τη ζωή τους, καθώς και τα πρόσωπα και τα πράγματα που την κάνουν άξια για να τη ζήσουν» Publishers Weekly
  • «Το Αν Μείνω είναι ένα βιβλίο που θα σας κάνει να δακρύσετε, γιατί είναι εξίσου συγκινητικό και με καλοδουλεμένη πλοκή. Οι έφηβοι αναγνώστες θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτό το φανταστικό βιβλίο με την ίδια θέρμη που το αγκάλιασαν τα βιβλιοπωλεία» Publishers Weekly

Το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο τον περασμένο Αύγουστο από τη Warner Bros, με πρωταγωνίστρια την Chloe Grace Moretz και σκηνοθέτη τον R. J. Cutler.

Υπόθεση: Η δεκαεφτάχρονη Μία βρίσκεται αντιμέτωπη με μερικές δύσκολες επιλογές. Να μείνει πιστή στην πρώτη της αγάπη, τη μουσική, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει το αγόρι της και θα αφήσει πίσω την οικογένεια και τους φίλους της; Τότε, ένα πρωί του Φεβρουαρίου, ενώ η Μία πηγαίνει μια βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με την οικογένειά της, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν. Ξαφνικά όλες οι επιλογές χάνονται, εκτός από μία. Κι αυτή είναι η μόνη που έχει σημασία.

Πρόκειται για ένα όμορφο βιβλίο σχετικά με τη δύναμη της αγάπης, την πραγματική σημασία της οικογένειας και τις αποφάσεις που όλοι παίρνουμε στη ζωή μας. Γλυκό, έξυπνο και συνάμα συναρπαστικό.

Η συγγραφέας: Η Γκέιλ Φόρμαν είναι βραβευμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος, άρθρα της οποίας έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, ανάμεσά τους το Seventeen, το Cosmopolitan, το Nation και το Elle. Ζει στο Μπρούκλιν με την οικογένειά της. Το βιβλίο Αν Μείνω περιλήφθηκε στη λίστα του Amazon και του Publishers Weekly με τα δέκα καλύτερα βιβλία του 2009. Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ανέβηκε στο Νο 7 της λίστας ευπώλητων των New York Times.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη