Απογειώστε το gin & tonic με έξι τρικ

gin-tonic
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αν το gin & tonic είναι το ποτό σας, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να του χαρίσετε γεύση και ένταση, χωρίς να χάσει το… χαρακτήρα του.

Ένα old-school κοκτέιλ μπορεί εύκολα να ανανεωθεί με μερικά τρικ που συστήνει ο Dave Arnold, πρόεδρος του Museum of Food and Drink και mixologist. Αν και ο ίδιος χρησιμοποιεί πιο high-tech εξοπλισμό, παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε κι εσείς να τα δοκιμάσετε σπίτι, με πιο απλούς τρόπους.

Βάλτε λίγο γκρέιπφρουτ
Θα μετατρέψει αυτόματα το κλασικό σας gin & tonic σε ένα ακόμη πιο δροσερό ποτό.

Κάντε το πιο… δυνατό
Με την προσθήκη λίγου Cynar, ενός ιταλικού bitter liquer, μπορείτε να αναδείξετε τη φυσική πικράδα του ποτού.

Προσθέστε του βότανα
Ψιλοκόψτε λίγο εστραγκόν και δώστε άρωμα στο ποτό σας στο στιγμή.

Χαρίστε του έξτρα δροσιά
Εμπνευστείτε από τα αναζωογονητικά ποτά που σερβίρουν στα σπα και προσθέστε του λίγο αγγούρι και μέντα, χτυπημένα μαζί.

Προσθέστε κι άλλο lime
Στο Μεξικό, οι bartenders προσθέτουν φρέσκο χυμό lime στο gin & tonic, αντί να το γαρνίρουν με μια φέτα lime. Και ο κόσμος το λατρεύει!

Παγώστε το
Φτιάξτε gin & tonic σορμπέ ως εξής: Πλύνετε καλά ένα lime με βραστό νερό και ξύστε τη φλούδα του. Ψιλοκόψτε τα κομμάτια της (χρειάζεστε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) και πάρτε 1 κουταλιά της σούπας από το χυμό του. Τοποθετήστε το ξύσμα μαζί με ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ  και πιέστε τα μαζί με ένα ξύλινο κουτάλι για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν. Αφήστε τα για 30 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιο βαθύ μπολ. Ρίξτε μέσα το τζιν και το χυμό lime και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο, καλυμμένο, για περίπου 30 λεπτά, κι έπειτα βάλτε το σε μηχανή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.