Big Eyes: η πιο ώριμη ταινία του Tim Burton;

big-eyes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H υπόθεση της Margaret και του Walter Keane φαίνεται γοήτευσε τόσο πολύ τον Tim Burton που αποφάσισε να δώσει τη δική του βιογραφική εκδοχή στη μεγάλη οθόνη.

Πρωταγωνιστές του οι Amy Adams και o Christoph Waltz. Με οσκαρικές διακρίσεις και οι δύο- 5 φορές προτάθηκε η Adams, δύο ο Waltz και μάλιστα κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο και τις δύο φορές- εκπληκτικοί στις ερμηνείες τους, τώρα υποδύονται το ζευγάρι των αμερικανών ζωγράφων, που δημιούργησαν νέα αισθητική στη ζωγραφική.

Ή τουλάχιστον η Margaret Keane, σύμφωνα με τη βιογραφική ταινία, που φέρει τον απόλυτα εύστοχο τίτλο «Big Eyes». Big Eyes επειδή αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της ζωγράφου από το Τενεσί, που εξαναγκάστηκε να υποχωρήσει στην ιδέα του συζύγου της να πουλήσουν τα έργα της με τη δική του υπογραφή καθώς εκείνη την εποχή κανείς δε θα ενδιαφερόταν να αγοράσει «γυναικεία τέχνη».

Η Amy Adams με τη χαρακτηριστική κουάφ της εποχής και χρώμα αλλά Marilyn αποπνέει τη γλυκύτητα μίας καλλιτέχνιδος της εποχής. Ο Waltz  από την άλλη φυσικά σου φέρνει στο νου την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταραντινική υπέροχη ταινία «Inglourious basterds», αλλά πείθει το ίδιο και ως «μπαγαπόντης» σύζυγος που ασκεί  εξουσία στην καλλιτεχνική διαύγεια της γυναικάς του χωρίς ωστόσο να είναι βίαιος. Σε καμία περίπτωση.

Το νέο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο yahoo.movies, δίνει υποσχέσεις για ακόμα περισσότερες διακρίσεις για όλους τους συντελεστές. H σκηνοθετική ματιά του Tim Burton (με ήδη 2 υποψηφιότητες για Oscar στην πλάτη του) ιδιαίτερη όπως πάντα, μου φαίνεται πιο σοβαρή, πιο επίσημη, με μία παιδική αθωότητα που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους πίνακες της πρωταγωνίστριάς του.

Στο καστ θα δούμε επίσης τους Krysten Ritter, Terrence Stamp, Jason Schwartzman και Danny Huston. Η ταινία «Big Eyes» θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 24 Δεκεμβρίου, πρώτα στις αίθουσες του Βελγίου και της Γαλλίας.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]