Εικαστικό ταξίδι από το Παρίσι μέχρι την Αθήνα

paris-athenes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Δύο σημαντικοί καλλιτέχνες, ο Didier Martin, συνεργάτης της Αριάν Μνουσκίν στο Θέατρο του Ήλιου και ο έλληνας ποιητής και εικαστικός Αντώνιος Ρουσοχατζάκης, παρουσιάζουν σε μια κοινή έκθεση στην gallery Genesis τα έργα τους, από την 1η μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Ο Didier Martin είναι γάλλος ζωγράφος, συνεργάτης της Αριάν Μνουσκίν τα τελευταία 25 χρόνια στο Théâtre du Soleil και ο Αντώνιος Ρουσοχατζάκης είναι έλληνας ποιητής και εικαστικός. Οι δυο τους ενώνουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους και παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής “Paris-Athenes”.

Βία και γλύκα, οργή και αγάπη, έρωτας και μοναξιά, θλίψη και χαρά, όνειρο και αλήθεια, παρελθόν και παρόν εναλλάσσονται στα εικαστικά έργα των δύο.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Didier Martin είναι πτυχιούχος της  École National Supérieure d’ Arts et Métiers. Συνεργάτης της Ariane Mnouchkine τα τελευταία 25 χρόνια, έχει λάβει το βραβείο Molière για την παράσταση του Théâtre du Soleil «Tambours sur la Digue». Σκηνικά που σχεδίασε για τα θέατρα Odéon, Châtelet και Trocadero στο Παρίσι έχουν ξεχωρίσει, ενώ οι συνεργασίες του με τον James Ivory, τον Bertrand Tavernier και τον Γιάννη Κόκκο έχουν συζητηθεί στον γαλλικό Τύπο.

Ο Αντώνιος Ρουσσοχατζάκης έφτιαξε το πρώτο του κολάζ όταν ήταν πέντε ετών, το πρώτο του ποίημα στην ηλικία των δέκα, ενώ το πρώτο του κείμενο δημοσιεύτηκε στα 12 του. Έχει δημοσιεύσει περίπου 1.000 κείμενα και συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει δημιουργήσει γύρω στα 10.000 κολάζ. Τα μικρότερα έχουν σταλεί σε φίλους ταχυδρομικά και τα μεγαλύτερα έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Αθήνα. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, κάποια από τα οποία έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό.

Η πρώτη κοινή έκθεση των δύο καλλιτεχνών είχε τον τίτλο «Μαζί» κι εγκαινιάστηκε στην γκαλερί «Cerisier» στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2013.

Πληροφορίες: Gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι, 211 7100566, διάρκεια μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.