Το γενναίο ψέμα της Reese Witherspoon

lie
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

O υποψήφιος για Oscar σκηνοθέτης, Philippe Falardeau, μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη μία πραγματικά τραγική ιστορία, πλασμένη με πολύ ...σινεμά.

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία τριών Σουδανών, που με τον εμφύλιο του ’80 αναζήτησαν τη Γη της Επαγγελίας (δηλαδή τις ΗΠΑ, στη σύγχρονη εποχή), η συγκινητική ταινία «Ένα γενναίο ψέμα» (A good lie) εξιστορεί την πορεία των προσφύγων από την κόλαση του πολέμου στον δυτικό πολιτισμό.

Τα πράγματα όμως, όπως φαίνεται και στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στο youtube, δεν είναι τόσο ιδανικά όσο τα είχαν φανταστεί. Στη νέα αυτή πολιτισμένη πατρίδα, οι νεαροί θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τις δυσκολίες του δυτικού πολιτισμού αλλά και θα καταφέρνουν να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία με μία παράτολμη Αμερικανίδα, η οποία αναλαμβάνει να τους βοηθήσει.

Κι ενώ οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, τα συναισθήματα ενοχής για τον αδερφό που έχουν αφήσει πίσω, τους κυριεύουν ολοένα και περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau, παίζουν: Reese Witherspoon, Corey Stoll, Sarah Baker, Thad Luckinbill, Maria Howell, Sharon Conley, Mike Pniewski κ.λπ Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.