Lars von Trier…uncut

nympho1
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Τι να πούμε πια για το Nymphomaniac που δεν έχει ακόμα ειπωθεί;

Ο Lars von Trier για μία ακόμα φορά δημιουργεί τέχνη, όπως αυτός μόνο ξέρει. Άλλοι θαυμάζουν, άλλοι διαφωνούν και εκείνος επιμένει να μας παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα την μη λογοκριμένη εκδοχή του πολυσυζητημένου άκρως ακατάλληλου για ανηλίκους «Nymphomaniac μέρος 1ο».

Η υπόθεση αφορά στην άγρια και ποιητική ιστορία του ταξιδιού μιας γυναίκας από τη γέννησή της μέχρι την ηλικία των 50 ετών, την οποία αφηγείται ο κεντρικός χαρακτήρας, η Joe, η οποία έχει αυτο-διαγνωστεί ως νυμφομανής. Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, ο ηλικιωμένος γοητευτικός εργένης Seligman ανακαλύπτει τη Joe κακοποιημένη σε ένα σοκάκι. Την παίρνει μαζί του στο σπίτι του, περιποιείται τα τραύματά της και τη ρωτά για τη ζωή της.

Ακούει με προσοχή καθώς η Joe αφηγείται στα επόμενα οκτώ κεφάλαια τη δαιδαλώδη και περίπλοκη ιστορία της ζωής της, η οποία είναι γεμάτη συνειρμούς και διανθίζεται από περιστατικά, αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους, όπως φαίνεται και στο τρέιλερ του youtube.

Σκηνοθεσία: Lars von Trier, παίζουυν: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman κ.α. Η ταινία προβάλλεται από την Seven, Spentzos.