Πώς να παραμείνετε γεροί και υγιείς έπειτα από πολύωρο ταξίδι

taksidi-ugeia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Αφού πακετάρετε τη βαλίτσα σας, τακτοποιήσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και ετοιμαστείτε ψυχολογικά για το μακρινό σας ταξίδι, σημειώστε και τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις δυνάμεις σας και να ταλαιπωρήσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν λιγότερο μετά από πολύωρα ταξίδια.

Οργανώστε τα σνακ σας
Οι πολύωρες πτήσεις ή ταξίδια οποιουδήποτε τύπου μπορεί να σας βρουν πολλές φορές πεινασμένους. Για να μην χαλάσετε όλα σας τα λεφτά σε έξτρα σνακ, πακετάρετε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα που θα σας χαρίσουν ενέργεια και θα σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε κουρασμένοι και νυσταγμένοι.

Μείνετε ενυδατωμένοι
Φροντίστε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας να πίνετε νερό κάθε ώρα, έτσι ώστε να ενυδατώνεστε για όσο διάστημα δεν είστε ενεργοί και δραστήριοι. Το νερό ενυδατώνει το δέρμα σας, στέλνει οξυγόνο στους μυς σας, ρυθμίζει τα υγρά του σώματός σας, σας ανακουφίζει από το πρήξιμο και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα στην ξηρή ατμόσφαιρα του αεροπλάνου, όπου ο ανακυκλωμένος αέρας και η πίεση εντείνουν την αφυδάτωση.

Πιείτε λίγο τσάι
Πάρτε μαζί σας φακελάκια με τσάι και καταναλώστε τα τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όσο και την ώρα που θα φτάσετε στον προορισμό σας. Προτιμήστε το τζίντζερ ή τη μέντα για να σας ανακουφίσει από δυσπεψίες και το χαμομήλι για να σας χαλαρώσει από την υπερένταση.

Πάρτε βιταμίνες
Λόγω του ταξιδιού, είναι πολύ πιθανό να μην τρέφεστε σωστά και να μη λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Στραφείτε για μερικές ημέρες προς τις βιταμίνες που θα σας τονώσουν, θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε σωστά και θα κρατήσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας σε ικανοποιητικά επίπεδα για να είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Κοιμηθείτε σύμφωνα με τη ζώνη ώρας του προορισμού σας
Αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε σε ένα πρόγραμμα προτού φτάσετε στον προορισμό σας, έτσι ώστε να τρώτε και να κοιμάστε σωστά χωρίς να χάνετε ώρες και ημέρες προσπαθώντας να προσαρμοστείτε και να ξεπεράσετε ένα έντονο τζετ λαγκ.

Κινηθείτε
Μην μένετε ακίνητοι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Κάτι τέτοιο θα σας οδηγήσει σε κράμπες, συν του ότι θα δυσκολέψει κατά πολύ την κίνησή σας όταν τελικά φτάσετε στον προορισμό σας. Σηκωθείτε, κάντε διατάσεις, κινηθείτε όσο μπορείτε και αφήστε το αίμα να κυκλοφορήσει σωστά στα άκρα σας.