Ετοιμάζεται να σαλπάρει ο... Javier Bardem;

sparrow
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Του πάει ο ρόλος του κακού και το έχει αποδείξει. O Javier Bardem συνεχίζει ακάθεκτος να δείχνει τον…κακό του εαυτό και αν όλα πάνε καλά μαλλον θα τον δούμε να οδηγεί το δικό του πειρατικό καράβι στους «Πειρατές της Καραϊβικής 5».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του The wrap, ο Javier Bardem, ετοιμάζεται να ντυθεί καπετάνιος - φάντασμα. Ο Ισπανός ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις με την παραγωγή της Disney για να υποδυθεί τον κακό καπετάνιο – φάντασμα, ο οποίος σύμφωνα με το σενάριο κατηγορεί τον Jack Sparrow για το θάνατο του αγαπημένου του αδερφού.

Ο ρόλος αρχικά είχε ακουστεί ότι προορίζεται για τον επίσης υπέροχο και οσκαρικό Christoph Waltz, αλλά η Disney προτίμησε να αποταθεί στον Bardem, του οποίου μάλιστα η σύζυγος, Penelope Cruz, χάρισε ήδη την παρουσία της στο τελευταίο φιλμ των Πειρατών «ΟΙ Πειρατές της Καραϊβικής: σε άγνωστα νερά» το 2011.

Javier Bardem και Johnny Depp στην ταινία «Πριν Πέσει Η Νύχτα» (Before Night Falls, 2000).

Bardem και Depp δεν είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούν βέβαια, καθώς έχει προηγηθεί η ταινία «Πριν Πέσει Η Νύχτα» (Before Night Falls) το 2000 του Julian Schnabel. Στην ταινία αυτή, ο Βardem είχε κλέψει τις εντυπώσεις και είχε προταθεί για Oscar Α’ ανδρικού ρόλου και Χρυσή Σφαίρα.

Επιστροφή στους Πειρατές όμως καθώς άλλες πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο Geoffrey Rush θα συμμετέχει ακόμη μία φορά ως Καπετάνιος Μπαρμπαρόσα. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι και ο Orlando Bloom θα είναι στη νέα ταινία, ενώ απομένει να βρεθεί η γυναικεία παρουσία, η οποία σεναριακά θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με κατηγορίες για μαγεία.

Στους λοιπούς συντελεστές, τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Νορβηγοί Joachim Rønning και Espen Sandberg ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε φυσικά τον Johnny Depp να φορά πάλι την εκπληκτική στολή του Jack Sparrow. Τα γυρίσματα της ταινίας «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, ξεκινούν στις αρχές του 2015 στην Αυστραλία και η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2017.