Τα τρυφερά τερατοκουτάκια κατέφθασαν

boxtrolls
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Πρωταγωνιστής, ο Αυγάς και η προσπάθειά του να αποδείξει ότι πρέπει να κρίνουμε κάποιον από τα έργα και όχι την εμφάνισή του.

Ο Αυγάς δίνει μαθήματα ζωής σε ένα πανέμορφο animation σε σκηνοθεσία των Graham Annable  και Anthony Stacchi. Το σενάριο ανήκει τους Irena Brignull και  Adam Pava και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alan Snow,  «Here Be Monsters».

Ο βασικός πυρήνας της ταινίας είναι η σχέση του αγοριού με την «οικογένεια» που το υιοθέτησε και το ταξίδι αυτοπραγμάτωσής του σε μια προσπάθεια να σώσει την «οικογένειά» του και να αποδείξει σε όλους πως τα τερατοκουτάκια είναι τρυφερά και πολύ φιλικά και πως, τελικά, δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την εμφάνισή του, αλλά από τα έργα του.

Το νεαρό ορφανό αγόρι που μεγάλωσε από ρακοσυλλέκτες σε μια υπόγεια σπηλιά προσπαθεί να σώσει τους φίλους του από έναν κακό εξολοθρευτή. Η ταινία αν και παιδική (ή καλύτερα οικογενειακή) θίγει ζητήματα κοινωνικών αποκλεισμών, διακρίσεων, υιοθεσίας, που μπορεί να αρχίσει να συλλαμβάνει ένα παιδί.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία (ελληνική εκδοχή): Ακίνδυνος Γκίκας. Ακούγονται οι φωνές των: Πέτρου Δαμουλή, Αρσένιου Χαλκιόπουλου, Χριστίνας Τσιπιανίτη, Θεοδώρας Παπαϊωάννου κ.α. Η ταινία κυκλοφορεί από την UIP.