Κυρίες και κύριοι, ο James Brown

get-on
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο θρύλος του James Brown ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, σε παραγωγή του Mick Jagger και «ζητά» βραβεία και αξιώσεις.

Και όχι άδικα. Η βιωματική ταινία «Get On Up» (The James Brown Story) γυρίστηκε σε 49 μέρες και στόχο έχει την καταγραφή στιγμιότυπων από την αληθινή ιστορία της ζωής του James Brown, του μουσικού που όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ταινία θεωρούν ίνδαλμά τους και ορόσημο στη μουσική Ιστορία.

Με αφετηρία τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, μέσα στη φτώχεια και τους κινδύνους των γκέτο της Τζόρτζια η ταινία φτάνει έως και την άνοδό του στο στερέωμα του μαύρου πενταγράμμου και τις διαχρονικές επιτυχίες «Papa's Got a Brand New Bag» και «I Got You».

Η ταινία αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από το θρύλο. Ο ταλαντούχος Chadwick Boseman ενσαρκώνει συγκλονιστικά το «Νονό» της soul funk που άλλαξε τη μουσική ιστορία, τον μοναδικό James Brown, ο οποίος γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, το 1933, και μεγάλωσε στο περιθώριο, δίχως κανόνες και οικογενειακά πρότυπα.

H εμβληματική αυτή προσωπικότητα μπαίνει στη σκηνοθετική ματιά του Tate Taylor, του ανθρώπου που υπέγραψε τις «Yπηρέτριες» (Help, 2010). Τότε που που βρέθηκε υποψήφια για 4 Οscar, με την Octavia Spencer να κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο Β’ γυναικείου ρόλου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφοόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Tate Taylor. Πρωταγωνιστούν:  Chadwick Boseman, David Andrew Nash, Nelsan Ellis, Viola Davis, Octavia Spencer, Tika Sumpter. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.