Χορεύοντας στη βροχή με τους Roxette

xoreuontas-sti-broxi-me-tous-roxette

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΙΟΥ 2011

Το αγαπημένο δίδυμο της δεκαετίας του ’80, έδωσε ραντεβού με το ελληνικό κοινό πολλά χρόνια μετά τη χρυσή του εποχή. Αυτό όμως, καθόλου δεν πτόησε τους fans που έσπευσαν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να τους απολαύσουν.

Αν και φτάσαμε στο λασπωμένο Terra Vibe λίγο πριν τις δέκα και χάσαμε τον Πάνο Μουζουράκη που άνοιγε τη συναυλία, μάθαμε όμως, ότι είχε καταφέρει να ζεστάνει το κοινό με το χιούμορ και τη μουσική του.

Οι Roxette βρίσκονταν ήδη επί σκηνής, τραγουδώντας το «Dressed For Success». Με full band, η Marie Fredriksson και ο Per Gessle χόρευαν αγέρωχοι και κατευθείαν βγαλμένοι από τα 80s. Η Marie με το δερμάτινο φετίχ-σακάκι της και ο μαυροντυμένος Per δε σταμάτησαν να χαμογελούν και να αισθάνονται υπέροχα που βρίσκονταν εκεί.

Από το set τους δεν έλειψε τίποτα. Το «She’s Got Nothing On (But The Radio)», το «The Big L.», το «Fading Like A Flower» αποθεώθηκαν από το κοινό που είχε ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο. Η Marie παρά την αρρώστια της, φαινόταν να το διασκεδάζει. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της όμως, την έχει καταπονήσει αρκετά. Η φωνή της μπορεί να μην ήταν ίδια με αυτή που ήταν παλιά και η κούραση της να γινόταν εμφανής σε πολλά σημεία, αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε αύτη τη γυναίκα για τη θέλησή της να παλέψει.

Στο «It Must Have Been Love» οι καθιερωμένοι πλέον, αναπτήρες άναψαν, δημιουργώντας μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών. Με το «Joyride» έκλεισαν το πρώτο τους set. Όλοι όμως, ήξεραν ότι είναι αδύνατον να δουν τους Roxette χωρίς να ακούσουν τα τραγούδια-ορόσημό τους.

Στο «Spending My Time» ράγισαν καρδιές, ενώ αμέσως μετά η διάθεση άλλαξε με το «The Look». Βγαίνοντας για δεύτερο encore, όλοι ξέραμε ότι είχε έρθει και η ώρα του «Listen To Your Heart». Με το «Church Of Your Heart» έκλεισαν τη συναυλία τους, καταχειροκροτήθηκαν και αποχώρησαν.

Ο κόσμος που είχε μαζευτεί, αψηφώντας τις καταρρακτώδεις βροχές δικαιώθηκε. Μπορεί η επιστροφή να ήταν δύσκολη, μπορεί τα κολλημένα στη λάσπη πόδια να είναι κάτι άκρως εκνευριστικό, μπορεί το ραντεβού με το συγκρότημα να δόθηκε αρκετά χρόνια μετά από την πρώτη νιότη τους, οι Σουηδοί φίλοι μας όμως, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, δημιουργώντας ένα υπέροχο βράδυ το οποίο είχε την υγρή ατμόσφαιρα της βροχής, τη δροσιά από τα δέντρα, το σκοτάδι της εξοχής και μερικά από τα πιο όμορφα pop τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ