Επτά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε ένα roadtrip

road-trip-taksidi-xartis
ΤΡΙΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Είτε ετοιμάζεστε για το πολυπόθητο και δημοφιλές route 66, είτε για το γύρο της Εύβοιας, ένα roadtrip παραμένει περιπετειώδες και αναζωογονητικό. Για να το ζήσετε σε όλο του το μεγαλείο χωρίς αναπάντεχα, δείτε τι πρέπει να έχετε υπόψη.

Αν και το να σας υποσχεθούμε ότι ένα road trip μπορεί να κυλήσει 100% βάσει σχεδίου, χωρίς απρόοπτα, θα ήταν ψέμα, παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα αναποδιάς με 9 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Μη φύγετε από το σπίτι βιαστικά
Αφιερώστε τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση για να εξασφαλίσετε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα. Διαφορετικά θα είναι αργά όταν θα διαπιστώσετε ότι το πορτοφόλι σας βρίσκεται στο κομοδίνο, δίπλα από τα γυαλιά ηλίου που ξεχάσατε.

Μην το παρακάνετε με τους καφέδες
Η κούραση ενός road trip κάνει τον καφέ να μοιάζει 5 φορές πιο λαχταριστός απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Μην ξεπεράσετε ποτέ, όμως, τους 2 καφέδες την ημέρα, καθώς η καφεΐνη μας κάνει πιο δραστήριους και ενεργητικούς, αλλά το αυτοκίνητο μας περιορίζει. Αποτέλεσμα; Νεύρα.

Μην ξεκινήσετε με ακατάλληλο όχημα
Πέντε άτομα μέσα σε ένα starlet του 96; Δεν ακούγεται σαν μια ιστορία με happy end. Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας κάποιο αυτοκίνητο που να ενδείκνυται για μεγάλα ταξίδια και τους ανάλογους επιβάτες, προτιμήστε να κόψετε 2-3 ημέρες από το ταξίδι για να βγει ο προϋπολογισμός και να νοικιάσετε ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο που δεν θα σας «αφήσει» στη μέση του πουθενά.

Μη φύγετε χωρίς το κατάλληλο soundtrack
Οργανώστε μια καλή playlist και πάρτε μαζί σας πλήθος cd που θα σας κρατήσουν παρέα όταν το ραδιόφωνο θα πιάνει μόνο χιονάκια και νταχτιρντί fm.

Μην παρασυρθείτε από την ταχύτητα
Για να μην καταλήξετε με φωτογραφία σας από την αστυνομία και κλήση δώρο, μετατρέποντας το road trip σας σε εφιάλτη, όπως επίσης και για να μην διακινδυνεύσετε να προκαλέσετε ατύχημα, οδηγήστε συνετά και αποφύγετε να «πιάνετε» τα 100 σε 2 δευτερόλεπτα.

Μη φύγετε χωρίς να ελέγξετε το αυτοκίνητο
Φρένα, λάδια, λάστιχα και ό,τι άλλο χρειαστεί πρέπει να είναι ελεγμένα προτού βάλετε πρώτη για νέες περιπέτειες. Καλό θα ήταν και κάθε λίγες ώρες να οργανώνετε… pit stops για να βεβαιώνεστε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη νομοθεσία της χώρας που επισκέπτεστε
Αν το road trip σας πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα, τότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τους νόμους για να μην βρεθείτε να πληρώνετε υπέρογκα ποσά επειδή το αυτοκίνητό σας είναι βρόμικο (Ρωσία) ή επειδή δεν έχετε μετρητή αλκοόλ (Γαλλία) μαζί σας.