Στις αίθουσες η τελευταία ταινία του Orson Welles

welles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

«The Other Side of the Wind», η τελευταία ταινία του Orson Welles, που παρέμεινε ημιτελής για δεκαετίες, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον επόμενο Μάιο, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του οσκαρικού σκηνοθέτη.

Η εταιρεία Royal Road Entertainment, σύμφωνα με τους The New York Times, αγόρασε τα δικαιώματα για το «The Other Side of the Wind» και σχεδιάζει τον επόμενο κιόλας μήνα να διαθέσει την ταινία στο American Film Market, προκειμένου να βρεθεί εταιρεία διανομής.

Ο Welles δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει την ταινία αυτή, η οποία σχεδόν ειρωνικά αφηγείται την προσπάθεια ενός σκηνοθέτη να ολοκληρώσει το αριστούργημά του, συγκρουόμενος μόνιμα με το σύστημα του Χόλιγουντ.

Τα δικαιώματα της ταινίας μέχρι πρόσφατα άνηκαν στην κόρη του Welles, Beatrice Welles, στη συνεργάτιδά του και επί 24 χρόνια σύντροφο της ζωής του, Oja Kodar και στην Ιρανογαλλική εταιρεία παραγωγής L'Astrophore.

Ο διάσημος σκηνοθέτης αφιέρωσε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του σε αυτή την ταινία, μέχρι και το θάνατό του το 1985, αφήνοντας πίσω του περίπου 45 λεπτά επεξεργασμένου φιλμ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι John Huston, Susan Strasberg, Lilli Palmer, Dennis Hopper και Peter Bogdanovich.

Πλέον, η Royal Road ελπίζει ότι θα μπορέσει να κυκλοφορήσει το φιλμ στις 6 Μαΐου του 2015, ημέρα όπου συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη γέννηση του Welles.