10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τη Stevie Nicks

stevie-nicks-2
ΤΡΙΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στα 66 της πλέον, η πρώην τραγουδίστρια των Fleetwood Mac έχει αφήσει πίσω την ταραχώδη ζωή και επιστρέφει δισκογραφικά φέτος με το όγδοο album της solo καριέρας της.

1. Αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος στην παιδική ηλικία, όταν κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχημένα μια χορογραφία με μια φίλη της. Τότε εξέφρασε την επιθυμία να ερμηνεύει μπροστά σε κοινό.  Σε αυτό βοήθησε και ο παππούς της, που ήταν τραγουδιστής της country, που την έμαθε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα.

2. Τον Lindsey Buckingham τον γνώρισε στο σχολείο όταν ήταν και οι δύο μαθητές. Εκείνος έπαιζε το “California Dreamin” των Mamas and the Papas σε μια κοινωνική εκδήλωση και εκείνη σηκώθηκε και τραγούδησε μαζί του. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κοινή τους πορεία στη μουσική και στη ζωή.

3. Όταν οι δυο τους μπήκαν στους Fleetwood Mac ήταν τελείως άφραγκοι, με τη Nicks να δουλεύει ως σερβιτόρα για να βγάλουν τα προς το ζην. Στην πρώτη τους πρόβα με τους Fleetwood Mac, πήρανε μια επιταγή 200 δολαρίων για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

4. Έχει προταθεί για Grammy οκτώ φορές, αλλά δεν έχει κερδίσει ούτε μια φορά, ως solo artist. Με τους Fleetwood Mac είχε κερδίσει το βραβείο του album της χρονιάς για το “Rumours”.

5. Αν και οι σχέσεις της με τον Buckingham και τον Mick Fleetwood είναι οι πιο γνωστές, η ίδια δηλώνει ότι ο κιθαρίστας  των Eagles Joe Walsh ήταν ο έρωτας της ζωής της. Οι δυο τους ήταν μαζί τη δεκαετία του ’80, αλλά ο εθισμός και των δύο στις ουσίες ήταν η αιτία του χωρισμού τους. 

6. Έχει κλέψει ένα τραγούδι από τον Tom Petty. Ο κιθαρίστας του τραγουδιστή, Mike Campbell έγραφε τραγούδια και για τους δύο, και η Nicks έφυγε μια μέρα από το σπίτι του με ένα demo που προοριζόταν για τον Petty. Το τραγούδι ήταν μόνο μουσική και η Nicks έγραψε στίχους πάνω του και το προόριζε για τους Fleetwood Mac.  Ο Petty την πήρε έξαλλος τηλέφωνο, και τελικά η τραγουδίστρια υποχώρησε και του το έδωσε. Το κομμάτι ήταν το “Runaway Trains” που βρισκόταν στο album του Tom Petty& The Heartbreakers “Let Me Up (I’ve Had Enough).

7. Τη δεκαετία του ’80 ο εθισμός της στην κοκαΐνη σχεδόν της στοίχισε τη ζωή. Όταν κατάφερε να απεξαρτηθεί, εθίστηκε στα ηρεμιστικά που της έδινε ο γιατρός για να ελέγχει τις χρήσεις πανικού της. Τα τελευταία 20 χρόνια δηλώνει καθαρή.

8. Παντρεύτηκε μία φορά, μετά από μία τρελή απόφαση, όπως η ίδια υποστηρίζει.  Η καλύτερη της φίλη πέθανε από λευχαιμία, λίγο αφότου είχε γεννήσει τον γιο της. Η Nicks αποφάσισε ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να παντρευτεί τον χήρο άντρα της φίλης της, και να μεγαλώσουν το παιδί μαζί. Φυσικά ο γάμος δεν κράτησε και πολύ.

9. Είναι μεγάλη fan της σειράς ταινιών “Twilight”, και σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ταυτίζεται με τον βασανισμένο έρωτα των πρωταγωνιστών.

10. Φέτος κυκλοφορεί το όγδοο της album “24 Karat Gold-Songs From The Vault”, με τραγούδια από demos της από την περίοδο 1969 μέχρι 1987. Η έμπνευση της ήρθε όταν η βοηθός της, της έδειξε μερικά videos στο youtube με τραγούδια της που είχαν διαρρεύσει χωρίς την άδεια της.

Ροζίνα Αράπη