Δωρεάν σινεμά...ο Παράδεισος

paradiso
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το 1988 ο υπέροχος Giuseppe Tornatore μας κάλεσε να βγούμε μία νυχτερινή βόλτα. Προορισμός μας; Το «Σινεμά ο Παράδεισος».

Δύο χρόνια μετά, η ταινία του κέρδισε βραβεία και διακρίσεις αξιοζήλευτες: Οscar Καλύτερης Ξενόγλωσης Ταινίας, Bafta, Χρυσές Σφαίρες, Κάννες κ.λπ. Σίγουρα δικαιωματικά.

Αυτή την αίγλη της ιταλικής κινηματογραφική φινέτσας μας καλεί μία ακόμα φορά να ξαναζήσουμε με δωρεάν είσοδο, η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Στο στόρι της ταινίας, για όσους δεν την έχουν δει, ένας διάσημος σκηνοθέτης θυμάται τα παιδικά του χρόνια και το Cinema Paradiso, όπου ο Αλφρέντο, υπεύθυνος για την προβολή των ταινιών, στο σινεμά της γειτονιάς, τον έκανε να αγαπήσει τον κινηματογράφο! Ο σκηνοθέτης - πρωταγωνιστής επιστρέφει στο σπίτι του, σε ένα χωριό της Σικελίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και θυμάται την πρώτη του αγάπη, την Ελένα, η οποία εξαφανίστηκε ξαφνικά από τη ζωή του, πριν ακόμη φύγει για τη Ρώμη.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Giuseppe Tornatore και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili κ.ά.

Η διοργάνωση είναι μία συνεργασία των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.»

Πληροφορίες: Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρ. Σμύρνης και Ρ. Φεραίου, Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 το βράδυ, είσοδος ελεύθερη.