Τραγούδια εμπνευσμένα από celebrities

courtney-love
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ιδέα για τη δημιουργία των παρακάτω τραγουδιών ήταν κάποιος διάσημος φίλος, εχθρός ή μεγάλος έρωτας, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια.

1. Η Courtney Love είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνη της. Είτε αποτελεί έμπνευση για άλλους μουσικούς, είτε όταν εμπνέεται από δικές της σχέσεις με διάσημους ανθρώπους, πάντα καταφέρνει να αφήνει μια ιστορία πίσω από τα τραγούδια της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το κομμάτι της “But Julian, I’m a Bit Older Than You”, αναφερομένη στον Julian Casablancas, τραγουδιστή των Strokes ή το “Violet”, ένα από τα μεγαλύτερά της hit, που είναι αφιερωμένο στη σχέση της με τον Billy Corgan. Η Courtney όμως, αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης του “I’ll Stick Around” των Foo Fighters, μπάντας δηλαδή του Dave Grohl, πρώην drummer των Nirvana και ορκισμένο εχθρό της, αλλά και του “Hollaback Girl” της Gwen Stefani.

2. Το “Dear Prudence” των Beatles, είναι αφιερωμένο στην αδερφή της Mia Farrow, Prudence. Οι δυο τους ταξίδεψαν μαζί με τα Σκαθάρια στην Ινδία το 1967 και ο John Lennon έγραψε αυτό το τραγούδι για να βοηθήσει τη νεαρή τότε κοπέλα να αντιμετωπίσει την κατάθλιψή της.

3. Το υπέροχο κομμάτι “My Favorite Mistake” της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Sheryl Crow καλύπτεται από αύρα μυστηρίου, καθώς η ίδια δεν έχει αποκαλύψει ποτέ για ποιον το έγραψε. Όλοι όμως είναι σίγουροι ότι ο ύποπτος δεν είναι άλλος από τον Eric Clapton, με τον οποίον έζησε μια ταραχώδη σχέση.

4. Ο Eric Clapton τώρα, έγραψε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το κλασικό πλέον “Layla” για την Pattie Boyd. Το νεαρό μοντέλο ήταν παντρεμένο με τον George Harrison, όταν τη γνώρισε ο Clapton που την ερωτεύτηκε παράφορα. Αργότερα η Boyd ανταποκρίθηκε στον έρωτα του, χώρισε τον Harrison και τον παντρεύτηκε.

5. Το “Suicide Blonde”, η μεγάλη επιτυχία των INXS, γράφτηκε για την Kylie Minogue, με την οποία ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Michael Hutchence διατηρούσε δεσμό. Η Kylie έβαψε τα μαλλιά της πλατινέ μετά την κυκλοφορία του κομματιού.

Ροζίνα Αράπη