Furious 7: ό,τι είχατε φανταστεί και ακόμα περισσότερα

furious
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H εκδίκηση επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και η ταινία προβλέπεται καταιγιστική -όσο δεν πάει- σαγηνευτική και βίαιη – όσο απαιτείται εξάλλου- και κυρίως πολυταξιδεμένη.

Για να είμαι ειλικρινής, οι ταινίες τέτοιου τύπου δεν είναι οι αγαπημένες μου. Όχι ό,τι τις σνομπάρω και είμαι του ποιοτικού. Σε καμία περίπτωση. Απλά μερικές φορές το ψέμα όταν ξεπερνά τα όρια ακόμα και της επιτρεπτής κινηματογραφικής υπερβολής με κουράζει.

Αλλά το τρέιλερ του Furious 7 (πάει το φάγαμε το Fast μετά από 6 σίκουελ. Άσε που η ταινία μιλά για εκδίκηση άρα το Furious επικρατεί), όπως κυκλοφόρησε στο youtube, αρχίζει να με πείθει ότι και η υπερβολή έχει τη χάρη της. Η συγκεκριμένη υπερβολή τουλάχιστον είναι η ικανοποιητική, η χορταστική εκείνη υπερβολή που το εξωπραγματικό σου μοιάζει απολύτως φυσιολογικό. Και θες και λίγο ακόμα. Λίγη παραπάνω ταχύτητα, λίγο περισσότερο κυνηγητό, λίγο ακόμη Dwayne "The Rock" Johnson να καταρρίπτει τους κανόνες του ανθρωπίνως δυνατού και μυοσκελετικού επιτρεπτού ορίου. 

Όχι επειδή σου αρέσει απαραίτητα η συγκεκριμένη σωματοδομή άλλα μάλλον επειδή σου κάνει τόση πολλή εντύπωση, που δε μπορείς παρά να τον κοιτάς σα χάνος. Ο Vin Diesel, επίσης μυώδης, επίσης απολαυστικός, σχεδόν ζεν παρά τον πανικό που επικρατεί γύρω του, επιμένει να ανατινάσσει λεωφορεία (ναι, ναι) με απίστευτη άνεση, δευτερόλεπτα αφού έχει προσγειωθεί έπειτα από πτώση από αεροπλάνο, ενώ φυσικά οδηγεί ένα σούπερ αυτοκίνητο. Όχι, οσκαρικές ερμηνείες δεν υπάρχουν. Ούτε για αστείο. Και καλά κάνουν γιατί μάλλον θα …κατέστρεφαν την ταινία.

Μια ταινία με βάση την απόλυτη, την ύστατη περιπέτεια της ταχύτητας. Με τη Michelle Rodriguez μόνιμα τσατισμένη – όπως ακριβώς την έχουμε μάθει δηλαδή, χωρίς εκπλήξεις- με τον Paul Walker να υπενθυμίζει ότι δυστυχώς ο θάνατος δεν διακρίνει Χόλιγουντ, λεφτά και φήμη και με τον υπέροχο Jason Statham σε ρόλο μοναχικού «καβαλάρη».

Όλα αυτά βέβαια, με λίγο από Τόκιο, Αμπού Ντάμπι (κάτι σαν Sex and the City για άντρες δηλαδή), έρημο, φώτα και αγώνες ταχύτητας για την τιμή των όπλων. Στα plus ο αγαπημένος Kurt Russell, που δε μπορεί παρά να προσφέρει μία αίγλη άλλης εποχής σε μία ταινία που καταρρίπτει την ταχύτητα του…φωτός. Για περισσότερες λεπτομέρειες, υπομονή μέχρι τον Απρίλιο του 2015 που θα κυκλοφορήσει η ταινία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]