O Michael Fassbender νέος «μνηστήρας» για τον Steve Jobs

fassbender-jobs
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

The show must go on και λογική συνέχεια μετά και την αποχώρηση του Christian Bale από το ρόλο του Steve Jobs στην ταινία του Danny Boyle, ήταν η αναζήτηση νέου πρωταγωνιστή.

Χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση- θυμάστε ότι μόλις χθες μάθαμε για το μεγάλο όχι του Bale- οι παραγωγοί έβαλαν κάτω τα κιτάπια τους και άρχισαν τα τηλέφωνα. Το πρώτο ήταν στον Michael Fassbender.

«Παρακαλώ; Έλα Michael, σε θέλει ο Danny να παίξεις τον Jobs, γιατί ο Bale ακύρωσε. Ok, έρχομαι να τα πούμε από κοντά». Κάπως έτσι έγινε η φανταστική συνομιλία (που εννοείται είναι αποκύημα της φαντασίας μου) και καταλήξαμε να μιλάμε για τον Fassbender στον πρωταγωνιστικό ρόλο της βιογραφικής ταινίας του ιδρυτή της Apple.

Και φυσικά δεν είναι καν ο δεύτερος που συζητά για τον ρόλο. Όχι, και ο Leonardo Di Caprio είχε αρνηθεί στον Boyle, που τώρα που το σκέφτομαι πολύ κινηματογραφική χυλόπιτα έχει φάει τον τελευταίο καιρό o σκηνοθέτης. Αλλά έτσι είναι το Hollywood. Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα.

Και επειδή αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά ακόμα- ο μύθος εξάλλου γύρω από τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι μία πρώτης τάξεως διαφήμιση για την ταινία- δεν παίρνουν τον Daniel Day Lewis να τελειώνουμε, που σχολίασε και ένας φαν σε ανάλογο forum;