Από τη Στοκχόλμη με...αισιοδοξία

best
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Έξυπνη, αστεία, αλλά κυρίως αισιόδοξη έχει χαρακτηριστεί η ταινία του Σουηδού δημιουργού Lukas Moodysson, «We are the best».

Το κατά τη σουηδική γλώσσα «Vi är bäst!» είναι ίσως μία απάντηση στο σκοτεινό Βορρά που αρέσκεται σε εγκλήματα και δολοφονίες. Ο Moodysson επαναπροσδιορίζεται και δίνει μία καθαρά αισιόδοξη νότα ενηλικίωσης.

Η 7η ταινία του παρουσιάζει την Μπόμπο, την Κλάρα και τη Χέντβιγκ, τρεις μικρές επαναστάτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, οι οποίες παρά τις διαφορές τους βρίσκουν το κοινό τους στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή ταινία για την εφηβεία και τη γυναικεία φιλία όπου ο Moodysson καταφέρνει να απεικονίσει την αθωότητα εκείνων των χρόνων χωρίς τη συγκαταβατικότητα των ενηλίκων απέναντι στους εφήβους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Lukas Moodysson, πρωταγωνιστούν: David Dencik , Steve Kratz, Alexander Karlsson, Henrik Dahl. Η ταινία προβάλλεται από την One from the Heart.