5 κρασιά που ταιριάζουν στο… φθινόπωρο

krasi-fthinoporo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Προτού αποχαιρετήσουμε το φθινόπωρο και μπούμε για τα καλά στο χειμώνα, δείτε ποια 5 κρασιά ταιριάζουν στην εποχή.

Αν είστε λάτρεις του κρασιού και θέλετε να το απολαμβάνετε ανάλογα με την εποχή, οι παρακάτω 5 επιλογές θα σας κρατήσουν καλή παρέα.

2012 Erath Pinot Gris
Έντονα αρωματικό, φρουτώδες, που αφήνει στο στόμα ένα… γαργαλητό οξύτητας και ταιριάζει υπέροχα σε όλα τα θαλασσινά, στη γαλοπούλα, το χοιρινό, την ασιατική κουζίνα και σε μέτρια πικάντικα φαγητά. Συν του ότι είναι σχετικά οικονομικό.

2013 Palazzone Terre Vineate Orvieto
Ως μείγμα 7 ειδών σταφυλιού από την Ούμπρια, το κρασί αυτό έχει μια λουλουδάτη νότα από τη μαλβαζία. Είναι επίσης ευχάριστα θερμό με άρωμα ξηρών καρπών και ταιριάζει άψογα με ένα λαχταριστό ψητό κοτόπουλο.

2012 COS Pithos Bianco
Τα πορτοκαλί φύλλα του φθινοπώρου χρειάζονται και το ανάλογου χρώματος κρασί. Το εν λόγω κρασί έρχεται από τη νότια Σικελία όπου συναντάμε και μερικά από τα καλύτερα κρασιά και παράγεται από το σταφύλι Grecanico. Η γεύση του είναι ζωντανή, ώριμη και αρωματική, ό,τι πρέπει για να τονώσει τις φθινοπωρινές βραδιές.

2012 Bernard Baudry Chinon Les Graves Cabernet Franc
Λίγο γαλλικό κρασί δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φθινοπωρινές σας καταστάσεις. Προερχόμενο από την κοιλάδα του Λίγηρα της Γαλλίας, το συγκεκριμένο κόκκινο κρασί αφήνει μια αίσθηση βοτάνων στη γεύση του και συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα ψητά. 

Bodegas Grant La Garrocha Amontillado
Λαμπερό, με μια δροσερή επίγευση φλούδας πορτοκαλιού που συνδυάζεται με πλούσια γεύση καρπών, το Amontillado θα γίνει εύκολα το αγαπημένο σας.