Quentin Tarantino: 2 ακόμα ταινίες και τέρμα!

tarantino
ΤΡΙΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Quentin συνταξιοδοτείται; Ναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ίδιου μάλιστα.

Ο Tarantino κατάφερε να αναστατώσει πάλι τα κινηματογραφικά δρώμενα λέγοντας σε συνέντευξή του ότι θα κάνει 2 ακόμα ταινίες μετά το «The Ηateful Eight» και έπειτα θα αποσυρθεί. Με μαθηματική ακρίβεια, θα συμπληρώσει δηλαδή τις 10 ταινίες και μετά τέλος. Έτσι απλά. Επειδή όπως δήλωσε θέλει να αφήσει τον κόσμο με την αγωνία να ζητά «λίγο ακόμα».

Ο διάσημος σκηνοθέτης είπε χαρακτηριστικά «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να παραμένεις στη σκηνή μέχρι ο κόσμος να παρακαλάει να φύγεις. Μου αρέσει η ιδέα να ζητά (ο κόσμος) λίγο ακόμα. Θεωρώ ότι η σκηνοθεσία είναι ένα παιχνίδι για νέους και προσωπικά μου αρέσει η ιδέα ενός ομφάλιου λώρου που ενώνει την πρώτη μου με την τελευταία μου ταινία».

Συμπλήρωσε δε «Δεν προσπαθώ να γελοιοποιήσω όποιον σκέφτεται διαφορετικά, αλλά θέλω να βγω όσο είμαι ακόμα δυνατός…μου αρέσει που θα έχω μία φιλμογραφία με 10 ταινίες και έτσι έχω δύο ακόμη να κάνω μετά από αυτή (δλδ το Hateful eight)».

Βέβαια, ο λατρεμένος σκηνοθέτης- που πολύ με στενοχώρησε με αυτές τις δηλώσεις του πρωί πρωί- ευτυχώς στο τέλος διασκεύασε λίγο τα λεγόμενά του αφήνοντας και μία πιθανότητα...στατιστικού λάθους. «Δεν είναι και χαραγμένο σε πέτρα αλλά αυτό είναι το σχέδιο. Αν φτάσω στο 10ο φιλμ, κάνω μία καλή δουλειά και δεν τα κάνω «μαντάρα», αυτός ακούγεται ένας καλός τρόπος για να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Αν βέβαια, αργότερα, σκεφτώ κάποια καλή ταινία, δεν είναι ότι δεν θα την κάνω μόνο και μόνο επειδή είπα ότι αποσύρομαι. Αλλά 10 και τέρμα, αφήνοντας το κοινό να θέλει λίγο ακόμα. Αυτό μου ακούγεται σωστό».

Με λίγες ακόμη ευκαιρίες να απολαύσουμε έναν εκπληκτικό Tarantino λοιπόν, η ταινία του The Ηateful Eight θα κυκλοφορήσει κάποια στιμγή μέσα στο 2015 με τους Samuel K. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum, Walton Goggins, Demian Bichir, Michael Madsen και πολλούς άλλους να συμπληρώνουν το καστ του.