Η σκοτεινή πλευρά της δημοσιογραφίας

renner
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ξεχάστε το «don’t shoot the messenger» γιατί η νέα ταινία του Michael Cuesta αποσκοπεί στο ακριβώς αντίθετο.

«Ο αγγελιοφόρος πρέπει να πεθάνει» (Kill the messenger) είναι ο τίτλος της νέας ταινίας, που πρωταγωνιστεί ο δύο φορές υποψήφιος για Oscar, Jeremy Renner. Πρόκειται για ένα περιπετειώδες, ανατρεπτικό θρίλερ, το οποίο γίνεται ακόμη πιο σοκαριστικό όταν αντιληφθείς ότι βασίζεται στην πραγματική ιστορία, που έζησε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, Gary Webb.

Πρόκειται για την απροσδόκητη περιπέτεια ενός ανθρώπου, του οποίου η επαγγελματική αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας τον έστειλε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, από τις φυλακές της Καλιφόρνια, μέχρι τα ερημικά και φιλόξενα χωριά της Νικαράγουα και από εκεί πάλι πίσω στους διαδρόμους της εξουσίας της Ουάσινγκτον... Ο Webb τόλμησε να τα βάλει με την CIA και άρχισε να ερευνά την πιθανή διασύνδεσή της με κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αμερική.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθασία: Michael Cuesta. Πρωταγωνιστούν: Jeremy Renner, Robert Patrick, Mary Elizabeth Winstead, Ray Liotta, Andy Garcia. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.