6 αστέρες που δε γλίτωσαν την πτώχευση

pamela
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Hollywood πληρώνει. Και μάλιστα πολύ καλά. Αυτό είναι γνωστό. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν τα πας καλά με τους αριθμούς, η χρεοκοπία δεν είναι μακριά.

Η Pamela Anderson μπορεί να μεσουρανούσε στα 90s και το χρήμα να έρεε στους λογαριασμούς της αλλά δεν τα υπολόγισε καλά. Το 2012 αποφάσισε να κάνει το εξοχικό της στο Malibu, πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Σωστή σκέψη αλλά το παράκανε και τα έξοδά της ξεπέρασαν το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.

Αν προσθέσετε σε αυτό και κάτι χρέη από φόρους που δεν είχε αποδώσει, δεν είναι περίεργο γιατί αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει την επόμενη χρονιά, πουλώντας το 7.75 εκατ. δολαρια σπίτι της, όπως ανέφερε το New York Daily News.

Μπορεί πλέον να την βλέπουμε ως κακή βασίλισσα στο Game of Thrones – και πολλά ακούγονται γα τους μισθούς των ηθοποιών -αλλά η Lena Headey δεν είναι από εκείνες που ξέρουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Μάλιστα μετά από ένα διαζύγιο και μία έντονη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του γιου της, είχε μείνει με μόλις 5 δολάρια στην τράπεζα. Αυτά το 2013.

Έτσι η Headey πούλησε την έπαυλή της στο Hollywood Hills άρον άρον αν και ακόμα παλεύει με τον πρώην της για την επιστροφή των φόρων από το 2011, που ήταν παντρεμένοι.

Η Lorraine Bracco είχε παραπλήσια περιπέτεια, αφού και αυτή χρειάστηκε να πάει δικαστικά με τον πρώην σύζυγό της Harvey Keitel, για να διευθετήσουν το διαζύγιο και την κηδεμονία της κόρης τους, Stella. Αυτή η ιστορία την οδήγησε το 1999 σε χρεοκοπία αλλά με το ρόλο της το 2007 στο Sopranos κατάφερε να στηθεί πάλι στα πόδια της.

Ούτε ο νεαρότερος γόης της οικογένειας των Baldwin τα πηγαίνει καλύτερα. Ο Stephen Baldwin κήρυξε χρεοκοπία το 2009 έπειτα από ένα χρέος 1.19 εκατομ. δολαρίων σε υποθήκες και υπερχρεωμένες πιστωτικές.

Ο Gary Busey είναι γνωστός για τρία πράγματα: την εκκεντρική του συμπεριφορά, την υποψηφιότητά για Oscar στο The Buddy Holly Story (1978) και το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του το 1988. Το ατύχημα του προκάλεσε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με έναν όγκο και χρειάστηκε χημειοθεραπεία. Η ζωή του δεν ήταν και ρόδινη.

Ωστόσο έχει παίξει σε περίπου160 ταινίες, τα κέρδη από τις οποίες δεν αρκούσαν και έτσι το 2012 κήρυξε πτώχευση, ισχυριζόμενος ότι τα 50 χιλιάρικα που είχε μαζεμένα δεν έφταναν για να ξεπληρώσει το χρέος του 1 εκατ. που είχε.

Τελευταίος στη λίστα ο Brendan Fraser. Δεν υπήρξε ποτέ το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχε παίξει σε περίπου 60 ταινίες, οι οποίες είχαν κάποια εισπρακτική επιτυχία. Μάλιστα, λέγεται ότι βγάζει 200 χιλιάρικα το μήνα, τα οποία βέβαια δεν αρκούν αν σκεφτεί κανείς ότι τα 75 από αυτά πάνε σε διατροφή για τα 3 παιδιά του, μετά το διαζύγιό του, σε καθημερινά έξοδα για manager κ.λπ.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίστηκε ότι είχε τραυματιστεί όταν ο Τυφώνας Sandy χτύπησε τις ΗΠΑ, γεγονός που του στοίχησε επαγγελματικά. Ίσως να πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ρευστοποιήσει μέρος της αξίας 25 εκατ. δολαρίων περιουσίας του.