5 (τελείως) ξεχασμένοι σταρ των 80s

dukes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά, και από τα πολλά στο…τίποτα. Οι διάσημοι- κάποτε- κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί αστέρες με την πάροδο των χρόνων μπήκαν στα αζήτητα.

Από το Bill Cosby Show (δε θέλω συνειρμούς με τις πρόσφατες εξελίξεις), μέχρι τους Ντιούκς (έτσι ακριβώς το έγραφαν τότε και επιμένω σε αυτήν την 80ίλα) μέχρι και το 21 Jump Street, έχουμε ασχοληθεί, παρακολουθήσει, αγαπήσει και απορρίψει χιλιάδες ηθοποιούς. Άλλους πάλι κάποτε τους υμνούσαμε και πλέον μετά βίας θυμόμαστε τη φάτσα τους.

Ο John Schneider ήταν ο ξανθός γόης στους Ντιούκς. Ποια κοπέλιά εκείνης της εποχής δεν είχε γοητευτεί από το χαμόγελο και την εμφάνισή του; Και εκεί που πίναμε νερό στο όνομά του, ξαφνικά τον χάσαμε. Όσες πάλι έμειναν πιστές φαν τον αναγνώρισαν ως πατριό του Superman στο τηλεοπτικό Smallville από το 2001 ως το 2011. Και εκεί κλείνει η καριέρα του στην υποκριτική. Αν και το προσπάθησε στα καλλιτεχνικά γενικότερα ως σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης και μουσικός της κάντρι.

Μπορεί σήμερα το όνομα Bronson Pinchot να μη σας λέει και πολλά (σε ποιον λέει άλλωστε;) αλλά αυτός ο ηθοποιός ήταν από τους πιο διάσημους στα 80s. Από το 1986 ως το 1993 πρωταγωνιστούσε στο τηλεοπτικό Perfect Strangers, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Η υπόθεση με τον συγκεκριμένο βέβαια, είναι ότι ποτέ δεν αποσύρθηκε. Ναι, βρίσκεται ανελλιπώς σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές απλά πλέον είναι «εκείνος ο τύπος, που κάτι μου θυμίζει αλλά δεν ξέρω τι».

Τον Dustin Nguyen, όλοι τον θυμούνται ως τον συμπαθέστατο ασιάτη ηθοποιό που κατάφερε να επιβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση. Γοητευτικός, δυναμικός και μέλος της παρέας του 21 Jump Street, ο Nguyen αφού παρέδωσε το …σήμα του, συνέχισε να εμφανίζεται στην οθόνη, ώσπου το 2001 η γυναίκα του έπαθε αυτοκινητιστικό ατύχημα και έμεινε παράλυτη. Παράτησε σχεδόν την ηθοποιία και αφοσιώθηκε στην φροντίδα της κάνοντας ελάχιστες εμφανίσεις. Έπειτα από 10 χρόνια γάμου, το 2011 το ζευγάρι χώρισε.

Το «Τρελό σαββατοκύριακο του Μπέρνι» είναι μία cult ταινία των 80s. Πρωταγωνιστής της, ο Andrew McCarthy, τεράστιο όνομα και πολλά υποσχόμενο ταλέντο εκείνη την εποχή. Αν και εμφανίζεται κάπου και που σε σειρές όπως το «White Collar» και το «Royal Pains», η καριέρα του δεν έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες. Ωστόσο, κάνει παράλληλη καριέρα ως συντάκτης του National Geographic.

Ο Malcolm-Jamal Warner έγινε πασίγνωστος από το σόου του Bill Cosby. Μετά το τέλος της σειράς, λίγα πράγματα θυμίζουν τις παλιές μέρες δόξας, αν και επέμεινε κινηματογραφικά ή καλύτερα τηλεοπτικά. Τελευταία του πιο «σοβαρή» εμφάνιση ως Lt. Chuck Cooper στο Sons of Anarchy.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]