Οι πιο μυστηριώδεις θάνατοι της rock

brian-Jones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι παρακάτω μουσικοί εγκατέλειψαν τα εγκόσμια σε νεαρή ηλικία και κάτω από αδιευκρίνιστες, μυστηριώδεις και βίαιες συνθήκες.

Brian Jones

Το μέλος των Rolling Stones,  βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του του 1969, αφού πρώτα είχε απολυθεί από το συγκρότημα λόγω των διαφωνιών του με τους Jagger και Richards.  Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο σε ατύχημα, αλλά η φημολογία γύρω από υποτιθέμενη δολοφονία του δεν έχει κοπάσει μέχρι σήμερα.

Elliot Smith

Ο τραγουδιστής υπέφερε χρόνια από βαριάς μορφής κατάθλιψη και εθισμό στα ναρκωτικά. Το 2003 βρέθηκε νεκρός και ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοκτονία ύστερα από έναν μεγάλο καυγά με την τότε σύντροφο του.  Συγκεκριμένα μαχαιρώθηκε στην καρδιά δύο φορές με ένα μαχαίρι, και άφησε μάλιστα και σημείωμα αυτοκτονίας. Η αυτοψία όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας λόγω της φύσης των τραυμάτων. Η υπόθεση παραμένει μέχρι και σήμερα ανοιχτή.

Michael Hutchence

Ο χαρισματικός frontman των INXS βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αυστραλία το 1997. Ο ιατροδικαστής υπέδειξε ότι ο Hutchence κρεμάστηκε όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Πολλοί όμως, ακόμα και η σύντροφος του Paula Yates, είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του προήλθε κατά λάθος, από αυτό ερωτική ασφυξία.

Jeff Buckley

Ένας από τους πιο μυστηριώδεις θανάτους της μουσικής είναι αυτός του 30χρονου Jeff Buckley, που το 1997 βρέθηκε πνιγμένος στον ποταμό Wolf River Harbor  στο Memphis.  Σύμφωνα με την ιστορία, ο τραγουδιστής είχε αποφασίσει να πάει για ένα βραδινό μπάνιο, αλλά όταν τα ίχνη του χάθηκαν, και παρά την ενεργοποίηση των τοπικών αρχών, πέρασε μία βδομάδα μέχρι να βρεθεί το πτώμα του.

Richey Edwards

Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη στο μέλος των Manic Street Preachers, που αγνοείται εδώ και 20 χρόνια. Ο Edwards πριν την εξαφάνιση του, έκανε μια μεγάλη ανάληψη χρημάτων και ανανέωσε το διαβατήριο του. Το αυτοκίνητο του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον λόφο Seven Bridge, ένα σημείο που επιλέγεται από αυτόχειρες.Από το 2008 και μετά από χρόνια μάταιων ερευνών θεωρείται επίσημα νεκρός.

Ροζίνα Αράπη