Φτηνά και πολύ επιτυχημένα albums

nirvana
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να επενδύσει μία δισκογραφική εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί ένα καλό album. Τα παρακάτω κόστισαν ελάχιστα χρήματα, αλλά αυτό καμία σημασία δεν είχε, μιας και έγραψαν ιστορία.

- Nirvana-Bleach

Το ντεμπούτο album της μπάντας κόστισε 600 δολάρια και ηχογραφήθηκε στο Reciprocal Studios στο Seattle. Είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους δίσκους της δισκογραφικής Sub Pop και ένα από τα πιο εμβληματικά albums της grunge σκηνής.

- The Brian Jonestown Massacre- Thank God For Mental Illness

Το 1996 οι BJM κυκλοφόρησαν τρία albums. Ο Anton Newcombe, μπροστάρης της Αμερικανικής μπάντας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο τους κόστισε μόνο 17.36 δολάρια, και ότι το έφτιαξαν μόνο σε μία ημέρα.

- Cowboy Junkies- The Trinity Sessions

Mε 900 δολάρια ολοκληρώθηκε το πιο επιτυχημένο album του group. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε  στην εκκλησία Holy Trinity. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει δύο εκατομμύρια αντίτυπα και ακούγοντας τον είναι αδύνατο να μαντέψεις την τιμή του. 

- Sublime – 40oz. to Freedom

Η punk μπάντα χρηματοδότησαν μόνοι τους το ντεμπούτο τους album, με ελάχιστα χρήματα,  ενώ βρίσκονταν ακόμα στη φάση που πουλούσαν demo κασέτες τους μετά τα shows τους στην Καλιφόρνια. To album ηχογραφήθηκε αρχικά στην Skunk Records, του frontman Bradley Nowell, μέχρι να επαναχηγραφηθεί από την MCA και να μετράει σήμερα πωλήσεις δύο εκατομμυρίων αντιτύπων μόνο στις Η.Π.Α. 

Ροζίνα Αράπη