Πέθαναν κατά λάθος τον… Kirk Douglas

douglas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Kirk Douglas αισίως στις 9 Δεκεμβρίου κλείνει τα 97ά του χρόνια. Αλλά μάλλον το People.com έχει άλλη άποψη…

Ένα λάθος είναι αρκετό για να …πεθάνεις τον οποιοδήποτε σήμερα στο internet και από αυτό δεν ξέφυγε ούτε ο Kirk Douglas. Το People.com- όπως τα περισσότερα media εξάλλου- συνηθίζουν να έχουν έτοιμες τις νεκρολογίες των διασήμων σε ένα αδυσώπητο και διαρκές κυνήγι να δημοσιεύσει πρώτο τη είδηση. Αυτό όμως όταν πεθάνει κάποιος αλήθεια. Όχι ενώ κάποιος είναι ζωντανός, φυσικά.

Δυστυχώς για το People.com, ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου πέθανε τον Kirk Douglas πριν την ώρα του και το δημοσίευσε κιόλας. Τι κι αν στον τίτλο έγραφε με κεφαλαία γράμματα: DO NOT PUB Kirk Douglas Dies, δηλαδή όχι προς δημοσίευση; Το λάθος έγινε.

Μάλιστα στη νεκρολογία, εκθειάζεται η ζωή και η καριέρα του αμερικανού ηθοποιού, ενώ στη θέση της ημερομηνίας θανάτου αναγράφεται TK, κένό δηλαδή που θα συμπληρωνόταν όταν τελικά πέθαινε στην πραγματικότητα ο ηθοποιός.

H είδηση του «θανάτου» κυριάρχησε φυσικά στο internet αλλά μέχρι στιγμής ούτε οι υπεύθυνοι του People.com ζήτησαν συγνώμη, ούτε η πλευρά του Douglas έκανε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2008 το δίκτυο Bloomberg είχε κάνει μία παρόμοια γκάφα καθώς δημοσίευσε τη νεκρολογία του συνιδρυτής Apple, Steve Jobs, ο οποίος ωστόσο πέθανε τρία χρόνια αργότερα, το 2011. Τότε, το Bloomberg δημοσίευσε άμεσα διάψευση και απολογήθηκε δημόσια για το «θανατηφόρο» λάθος.