Αστερίξ και Οβελίξ νούμερο …17

asterix
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ταινία Αστερίξ και Οβελίξ: Η κατοικία των Θεών (3D), είναι ο δέκατος έβδομος τόμος από τη σειρά των δημοφιλών κόμικς, σε σενάριο του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του Αλμπέρ Ουντερζό.

Η ιστορία πρώτη φορά δημοσιεύθηκε το 1971 στο γαλλικό περιοδικό κόμικς “Pilote” και το 1973 μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα Αγγλικά.
Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή.

Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους μετατρέψει σε Ρωμαίους.

Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικίσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από αυτόν τον διαφορετικό κίνδυνο;

Δείτε το τρέιλερ όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Alexandre Astier, Louis Clichy. Η ταινία προβάλλεται από τη Village.