Μια εύκολη και υγιεινή σούπα λαχανικών για αρχάριους

soupa-laxanika-pesto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δοκιμάστε μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή σούπα λαχανικών, η οποία είναι πανεύκολη στην προετοιμασία και άκρως γευστική.

Αν είστε… αρχάριοι στο μαγείρεμα και η δημιουργικότητα στην κουζίνα δεν είναι από τα δυνατά σας σημεία ή αν απλώς δεν έχετε πολύ χρόνο, η παρακάτω σούπα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, με μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας και 35 λεπτά μαγειρέματος.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο χοντροκομμένο
Λίγο σέλινο χοντροκομμένο
1 μικρό κολοκυθάκι
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι βρασμένα άσπρα φασόλια
½ φλιτζάνι άβραστα τορτελίνια ή άλλα ζυμαρικά
¼ του φλιτζανιού πέστο

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι και το καρότο, όπως επίσης και το σέλινο και το κολοκύθι, βάζοντάς τα ξεχωριστά. Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε το σπανάκι.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά άνω του μετρίου και προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το ζωμό, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει. Κατεβάστε σε χαμηλή φωτιά και καλύψτε τη μισή κατσαρόλα με το καπάκι, μαγειρεύοντας για 8-10 λεπτά τα λαχανικά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τη ντομάτα και το σπανάκι και αφήστε να σιγοβράσουν για 5-8 λεπτά, έτσι ώστε να δώσουν τη γεύση τους. Δοκιμάστε και προσθέστε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέστε τα τορτελίνια. Βράστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι τα τορτελίνια να γίνουν al dente.

Όταν είναι έτοιμα, απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τη σάλτσα πέστο, τα βρασμένα φασόλια και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειαστεί αλάτι, πιπέρι ή έξτρα πέστο και σερβίρετέ τη ζεστή, με παρμεζάνα και πιπέρι.