Δεκαπέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Michael Jakson

dekapente-pragmata-pou-prepei-na-kserete-gia-ton-michael-Jakson

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Στις 25 Ιουνίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατο του «βασιλιά της pop» και το click@Life θυμάται μερικές αλήθειες της ζωής του θαυματουργού παιδιού που δε μεγάλωσε ποτέ.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης άφησε πίσω του θεωρίες συνομωσίες, θλιμμένα παιδιά και συγγενείς έτοιμους να εκμεταλλευτούν το όνομα του, αλλά κυρίως μια τεράστια μουσική κληρονομιά που δε θα ξεχαστεί ποτέ. Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Michael Jackson, το click@Life θυμάται μερικές αλήθειες της ζωής του θαυματουργού παιδιού που δε μεγάλωσε ποτέ.

1. Ο Jackson γεννήθηκε το 1958 στην Indiana, ο έβδομος από εννιά παιδιά. Το 1963 μαζί με τέσσερα μεγαλύτερα αδέρφια του σχημάτισαν τους Jackson 5 υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους. Τα παιδικά χρόνια του Michael ήταν γεμάτα κακοποίηση, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και πίεσης και ελάχιστες στιγμές χαράς.

2. Το «Billie Jean» από το album «Off The Wall» ήταν το πρώτο videoclip μαύρου καλλιτέχνη που παίχθηκε από τη συχνότητα του Mtv.

3. Το «Thriller» παραμένει ακόμα και σήμερα το album με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, μετρώντας πάνω από 110 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

4. Κατέχει δύο θέσεις στο Hall Of Fame, μία με τους Jackson 5 και μία ως solo καλλιτέχνης και δύο αστέρια στη λεωφόρο του Hollywood.

5. To περίφημο περιβραχιόνιο που φορούσε ήταν για τα παιδιά που υποφέρουν στον κόσμο.

6. Ανάμεσα στα κατοικίδιά του ήταν ο γνωστός χιμπατζής Bubbles, δύο λάμα, ένας αρουραίος, ένας πύθωνας και ένα κριάρι.

7. To 1985 απέκτησε έναντι 47 εκατομμυρίων δολαρίων, τα δικαιώματα των τραγουδιών των Beatles, κάποια από τα οποία πούλησε αργότερα στη Sony για 95 εκατομμύρια.

8. Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της ζωής του είχε υποβληθεί σε πάνω από 40 διορθωτικές επεμβάσεις, αν και ο ίδιος είχε παραδεχθεί μόνο δύο πλαστικές στη μύτη του.

9. Το ’93 κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου, ενός αγοριού το οποίο φιλοξενούσε στο μεγαλειώδες ράντσο του, τη Neverland. Ο συμβιβασμός του με την οικογένεια του νεαρού του κόστισε 20 εκατομμύρια δολάρια και την αρχή της πτώσης του.

10. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τη Lisa Marie Presley, την κόρη του Elvis Presley. Ο γάμος τους κράτησε 19 μήνες.

11. Σε μια συνέντευξη του στην Oprah Winfrey αποκαλύπτει ότι πάσχει από την σπάνια αρρώστια vitiligo και σε αυτό οφειλόταν η αλλαγή του χρώματος του.

12. Το 2003 και τα δύο επόμενα χρόνια διώκεται ποινικά λόγω νέων κατηγοριών για παρενόχληση ανηλίκων. Λίγο καιρό πριν, σε μία συνέντευξή του εμφανιζόταν να περπατάει χέρι χέρι με ένα έφηβο αγόρι και να δηλώνει ότι μοιράζεται το κρεβάτι του με παιδιά, χωρίς να βρίσκει κάτι κακό. Το 2005 και μετά από σειρά δικών αθωώνεται. Οι fans που περίμεναν έξω από τα δικαστήρια ελευθέρωσαν 14 λευκά περιστέρια γιορτάζοντας την απόφαση.

13. Έχει τρία παιδιά, τον Prince Michael Joseph, την Paris Michael Katherine από τη νοσοκόμα Debby Rowe η οποία του είχε παραχωρήσει την πλήρη κηδεμονία τους και τον Prince Michael II-Blanket-από παρένθετη μητέρα. Τα παιδιά πλέον ζουν με τη μητέρα τους.

14.Η σχέση του με τον πατέρα του δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Ο Jesse Jackson εκμεταλλεύτηκε τον Michael περισσότερο από όλους, βγάζοντας εκατομμύρια από το όνομα του ακόμα και μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.

15. Υπολογίζεται ότι μετά το θάνατό του τα κέρδη από τις πωλήσεις των δίσκων του και τα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θα αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ