Ποιοι είναι οι πιο ενοχλητικοί τύποι συνεπιβατών σε αεροπλάνο;

epibatis-aeroplano-ponokefalos
ΤΡΙΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Είστε έτοιμοι να «πετάξετε» στο Παρίσι, αλλά δυστυχώς κάποιοι επιβάτες του αεροπλάνου μετατρέπουν το ταξίδι σας σε κόλαση…

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1000 Αμερικανούς από την ταξιδιωτική εταιρία Expedia με τίτλο 2014 Airplane Etiquette Study, αξιολογήθηκαν και μπήκαν σε σειρά οι πιο ενοχλητικές συμπεριφορές συνεπιβατών σε αεροπλάνο. Σας θυμίζουν κάτι;

1. Κλωτσιές στο μπροστινό κάθισμα: Το 67% των συμμετεχόντων στη μελέτη βρίσκει αυτούς που κλωτσούν το μπροστινό τους κάθισμα προκειμένου να… δώσουν ένα μάθημα στον μπροστινό τους, το πιο ενοχλητικό πράγμα.
2. Γονείς που δεν ελέγχουν τα παιδιά τους: Το 64% θεώρησε ενοχλητικούς τους γονείς που ξεχνούν ότι ταξιδεύουν μαζί με παιδιά που πεινάνε, θέλουν να παίξουν και γενικά γκρινιάζουν κάθε 30 δευτερόλεπτα για κάτι καινούργιο.
3. Βρωμερές… μασχάλες: Η δυσωδία φαίνεται πως ενοχλεί το 56% των ανθρώπων που ταξιδεύουν με κάποιον που δεν αφήνει ακριβώς άρωμα λουλουδιών στο πέρασμά του.
4. Θορυβώδεις δραστηριότητες: Κάποιοι ακούνε δυνατά μουσική, παίζουν παιχνίδια, μιλάνε συνεχώς δυνατά και ενοχλούν το 50% των συνεπιβατών τους.
5. Υπερκατανάλωση αλκοόλ: Όσοι το «τσούζουν» σε μια πτήση φαίνεται πως συνδυάζουν και τη δυσωδία και το θόρυβο, αφού χάνουν σιγά-σιγά τον έλεγχο, με το 50% των συνεπιβατών τους να μη δείχνει κατανόηση.
6. Πολυλογία: Κάποιοι ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν νέους ανθρώπους και ταξιδιώτες, πιάνοντάς τους την κουβέντα σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Ένα 43%, όμως, φαντάζεται τρόπους να τους κλείσει το στόμα.
7. Καθυστέρηση στις αποσκευές: Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να περάσουν 20 κιλά τσάντα ως χειραποσκευή, προκαλώντας καθυστερήσεις και αναστάτωση. Κι αυτοί που ενοχλούνται από αυτό δεν είναι λίγοι, αφού φτάνουν σχεδόν το 40%. 
8. «Επέκταση» στο κάθισμά σας: Πάτε να ακουμπήσετε το χέρι σας στο «μπράτσο» του καθίσματός σας και αντ’ αυτού βρίσκετε το χέρι του διπλανού σας. Ενοχλείστε; Αν ναι, ανήκετε στο 38%.
9. Υπερ-χαλάρωση του μπροστινού: Όλοι θέλουν να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, κάποιοι, όμως, φαίνεται πως το θέλουν λίγο παραπάνω, φτάνοντας την πλάτη του καθίσματός τους στα πόδια του πίσω τους. Το 37% έχει πρόβλημα με αυτή την τακτική.
10. Βιασύνη στην αποβίβαση: Κάτι η κούραση, κάτι ο ενθουσιασμός της άφιξης σε νέο μέρος, κάποιοι σπρώχνουν για να περάσουν μπροστά και να βγουν πρώτοι από το αεροπλάνο. Το 35% των συνεπιβατών τους, όμως, θα ‘θελε να κάνει τα πάντα για να τους κάνει να βγουν τελευταίοι.